Καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει κακοκαιρία με καταιγίδες και χαλάζι

Η κακοκαιρία Dorothea μετονομάστηκε σε Emil - Η πρόγνωση του Κ. Μαρουσάκη

Η πρόγνωση του καιρού από το Star για την Πέμπτη 29/2

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία Dorothea που μετονομάστηκε σε Emil έρχεται από την Ιταλία και θα φέρει ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Η κακοκαιρία «Δωροθέα» καταφθάνει: Πρόγνωση Κολυδά για Πέμπτη - Παρασκευή

Η κακοκαιρία αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης από τα δυτικά και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας που αυτή τη στιγμή επηρεάζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ιταλία, θα κινηθεί ανατολικά - βορειοανατολικά, προκαλώντας σύντομη αλλά τοπικά έντονη κακοκαιρία και στην περιοχή μας. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, «αυτή η νέα κακοκαιρία θα προκαλέσει για άλλη μια φορά μια εκτεταμένη ζώνη καταιγίδων που θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά βορειοανατολικά.

«Το πέρασμα των καταιγίδων μπορεί να είναι σύντομο χρονικά, παρόλα αυτά θα εμφανίζει μεγάλη ένταση που σημαίνει κατά το πέρασμα αυτό είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, ο οποίος να συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι αλλά και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα», τόνισε ο μετεωρολόγος και πρόσθεσε: 

«Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στην Παρασκευή να επηρεάζεται η Αττική, αλλά και η Θεσσαλονίκη, με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αυτή η ζώνη καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, οπότε και θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού δυτικότερα». 

Το Σάββατο το όλο αυτό σύστημα αν και θα έχει απομακρυνθεί θα αφήσει αστάθεια πίσω του με τον καιρό να εμφανίζεται πρόσκαιρα βελτιωμένος την Κυριακή. 

Κακοκαιρία: Η Dorothea έγινε... Emil

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει και την Ελλάδα τις επόμενες ώρες ονομάστηκε αρχικά Dorothea. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, λίγο αργότερα άλλαξε όνομα: 

Με νεότερη ανανέωση των προγνωστικών χαρτών από το Group της Κεντρικής Μεσογείου από την #Eumetnet το χαμηλό στη Κεντρική Μεσόγειο αλλάζει όνομα και από Dorothea γίνεται Emil, το οποίο όμως παράλληλα εξασθενεί», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Κολυδάς.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top