Αλιάκμονας: Η ποινή στη μητέρα που έπνιξε το βρέφος της στα παγωμένα νερά

Το ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές

Στη φυλακή η μητέρα που πέταξε το μωρό της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα / Βίντεο αρχείου Ερτ

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η 30χρονη που είχε πετάξει το 11 μηνών βρέφος της στα παγωμένα νερά της τεχνητής λίμνης του Αλιάκμονα, στην Ημαθία, με αποτέλεσμα αυτό να βρει ασφυκτικό θάνατο.

Βέροια: «Σκότωσε το μωρό της από εκδίκηση στον σύντροφό της»

Το Κακουργιοδικείο την έκρινε ένοχη για τον θάνατο της κορούλας της στη λίμνη του Αλιάκμονα, στην Ημαθία αναγνωρίζοντας όμως, με πλειοψηφία 6-1, ότι τέλεσε της πράξη με μειωμένο καταλογισμό.

Αλιάκμονας: «Ο πατέρας δε στερούταν το μωρό» λέει ο δικηγόρος της 29χρονης

Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, η κατηγορούμενη είχε ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές, ενώ τα προβλήματα ψυχικής φύσεως επιβεβαιώθηκαν από σχετικές πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δε, το επίμαχο διάστημα που τέλεσε την ανθρωποκτονία είχε διακόψει την φαρμακευτική της αγωγή.

Μητέρα πέταξε το μωρό της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα

Η γυναίκα είχε υποστηρίξει ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και ότι την περίοδο που σκότωσε το παιδί της είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή της

Στην απολογία της ομολόγησε το έγκλημα, ενώ διάβασε ένα γράμμα που έγραψε μέσα από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών όπου κρατείται, προς την κόρη της.

Το χρονικό της φρικτής βρεφοκτονίας στον Αλιάκμονα 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2023, η μητέρα του βρέφους έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της, και επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το 11 μηνών βρέφος.

 Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. 

Τελικά το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο φράγμα του Αλιάκμονα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η γυναίκα ομολόγησε λίγες ημέρες αργότερα ότι εκείνη έριξε το 11 μηνών βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η ομολογία της ήρθε αμέσως μόλις ξεκίνησε η αναπαράσταση ενώπιον του ανακριτή, που διήρκησε 1 ώρα και 40 λεπτά παρουσία αστυνομικών, που βιντεοσκοπούσαν τη διαδικασία. 

Αλιάκμονας: Οι στιγμές της αναπαράστασης - «Εγώ έριξα το παιδί στο νερό»

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top