Βιαστές της Λιβαδειάς: Η ιστορία δύο νεαρών που πήγαν φυλακή και αθωώθηκαν

Ο Μιχάλης και ο Νίκος περιγράφουν πώς έμειναν άδικα στη φυλακή για 17 μήνες

Ήταν 22 Οκτωβρίου 2022, όταν η είδηση για τον ομαδικό βιασμό ανήλικης στη Λιβαδειά σοκάρει. Ένα 17χρονο κορίτσι πήγε στους αστυνομικούς και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αγόρια.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε το κορίτσι, όλα ξεκίνησαν δύο εβδομάδες πριν, όταν ξεκίνησε να μιλάει με άνδρα από την Αθήνα, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την ίδια, η εμπιστοσύνη που του είχε δείξει, την οδήγησε να δεχθεί την πρότασή του να βρεθούν για ένα ποτό, ώστε να έρθουν πιο κοντά.

Το επίμαχο ραντεβού κανονίστηκε για την 9η Οκτωβρίου. Η κοπέλα πήγε στο ραντεβού, όμως, όπως ισχυρίστηκε, εκεί αντίκρυσε δύο άνδρες. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο 23χρονος Μιχάλης με τον 25χρονο Νίκο, την οδήγησαν σε ερημικό χωράφι της περιοχής, τη βίασαν και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη των δύο νεαρών στην περιοχή του Κερατσινίου και τους συνέλαβαν.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν στη δημοσιότητα και μόνο μετά την καταγγελία του κοριτσιού, οι δύο νεαροί κρατήθηκαν στις φυλακές των Γρεβενών για 17 μήνες.

Την περασμένη Παρασκευή και μετά από ακροαματική διαδικασία τριών δικασίμων το ΜΟΔ Άμφισσας έκρινε και τους δύο αθώους. Αποφυλακίστηκαν άμεσα και επέστρεψαν στον τόπο που μεγάλωσαν.

Οι βιαστές της Λιβαδειάς στη Ζήνα το βράδυ

Οι δύσκολες στιγμή στη φυλακή, η αποφυλάκιση και η νέα ζωή

Οι δύο νεαροί που χαρακτηρίστηκαν ως «βιαστές της Λιβαδειάς» βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής Ζήνα το βράδυ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποφυλάκισή τους και περιέγραψαν πώς εν μία νυκτί κατηγορήθηκαν για βιασμό ανήλικης. Όπως είπαν, όλα έγιναν με τη συγκατάθεσή της, όπως έδειξαν και τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Αναγκάστηκα να ορκιστώ στα κόκκαλα του πατέρα μου ότι είμαι αθώος... Μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκα σε έναν άλλον κόσμο, ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν βιάσει τις μανάδες τους, που είχαν βιάσει τα παιδιά τους... Καταστράφηκα...», περιέγραψε ο Μιχάλης και συνέχισε: «Πλέον είμαι πολύ προσεκτικός τι θα πω, σε ποιον θα μιλήσω... Φοβάμαι να κοιτάξω γυναίκα στα μάτια».

«Αφού συνευρεθήκαμε, μου είπε να βρεθούμε ξανά... Την επόμενη μέρα μιλούσαμε με μηνύματα μέχρι που εξαφανίστηκε... Λίγο καιρό μετά, ήρθε η αστυνομία και με συνέλαβε... Ξαφνικά υπήρχαν οι φωτογραφίες μας παντού... Ήμασταν μέσα στη φυλακή με εγκληματίες! Έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι για να μη μας πειράξουν», ανέφερε ο Νίκος και πρόσθεσε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει μια δουλειά και να επιστρέψει στη μουσική που είναι η αγάπη της. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Ζήνα το βράδυ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top