Έρως: Το ακατοίκητο νησάκι όπου γίνονται οι πιο ρομαντικοί γάμοι!

Κοντά στον Πόρο το ελληνικό νησί του έρωτα

Ο Πόρος μετασχηματίζεται σε «πράσινο» νησί / βίντεο ΑΝΤ1

Έχετε ονειρευτεί να κάνετε τον γάμο σας σε έναν ιδιαίτερο προορισμό, κοντά στην Αθήνα, όπου θα σας αγκαλιάζει η θάλασσα και θα μείνει η μέρα αυτή για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας; Σας έχουμε την πιο τέλεια πρόταση! Πρόκειται για το ακατοίκητο νησάκι Έρως - ή αλλιώς, Δασκαλειό-, στον Πόρο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για όσα ζευγάρια ψάχνουν ένα μαγικό μέρος για να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου! 

Το ελληνικό νησί «έκπληξη» του καλοκαιριού προτείνει βρετανική εφημερίδα

Το νησάκι αυτό, το οποίο αγκαλιάζεται από τιρκουάζ νερά και έχει σχήμα καρδιάς, με μοναδικό του κτίσμα το εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου (Παναγίτσα), αποτελεί την πιο τέλεια πρόταση για να πραγματοποιήσετε τον γάμο των ονείρων σας!

Το νησάκι Έρως, το οποίο πρωταγωνίστησε σε διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ το 2002, βρίσκεται απέναντι από την παραλία του Ρωσικού Ναυστάθμου και προσεγγίζεται αποκλειστικά μέσω θαλάσσης από το Νεώριο.

Η νησίδα αυτή χαρακτηρίζεται από αμμώδη παραλία, εκπληκτικά νερά και πευκόδασος, έναν συνδυασμό που κάνει τον συγκεκριμένο προορισμό ιδανικό για τον τέλειο γάμο!  

Επιπρόσθετα, το γεγονός του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, και μόλις 45 λεπτά από το κέντρο του Πόρου, είναι ένας ακόμη λόγος που προτιμάται από τα ερωτευμένα ζευγάρια για να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Ελληνικός προορισμός είναι ανάμεσα στους έξι πιο ρομαντικούς του κόσμου!

Ένα μικρό νησί με τεράστια Ιστορία

Η Ιστορία του Δασκαλειού πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα το 1770, όταν ο Αλέξης Ορλώφ, ένας από τους εμπνευστές της πρώτης επανάστασης ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, είχε στήσει την έδρα του στόλου του στο νησί. 

Οι Ρώσοι κράτησαν στην ιδιοκτησία τους στο νησί, ακόμη και μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους, το 1830, πληρώνοντας μάλιστα φρουρό για να το επιτηρεί, μέχρι και το 1900, όταν το νησί παραχωρήθηκε στην Ελλάδα. Σήμερα το νησί Έρως ανήκει στη φωτογράφο Lisa Vanderpool, χήρα του πολιτικού και πρώην Δημάρχου Αθηναίων, Μιλτιάδη Έβερτ.

Τήνος: Διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων

Πώς και πότε ονομάστηκε το νησί «Δασκαλειό»;

Yπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πώς πήρε το όνομά της αυτή η πανέμορφη νησίδα. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπήρχε ένα κρυφό σχολείο στο νησί, με έδρα του, την τότε εκκλησία της Αγίας Άννας. Δεν υπάρχουν ωστόσο αρχαιολογικές μαρτυρίες που να φανερώνουν κάτι τέτοιο.

Άλλη άποψη, συνδέει την ονομασία του νησιού, με τον τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες την Iταλική λέξη 'scoglio', την οποία οι Ενετοί έβαζαν πάνω στους χάρτες, για να δείξουν την ύπαρξη νησίδων και υφάλων.

Μια τοπική παράδοση όμως λέει, πως στο νησί, πριν την επανάσταση του 1821, ζούσε μία μοναχή, η Φραγκίσκα, η οποία μάθαινε στα κορίτσια της περιοχής πώς να υφαίνουν. Από εκεί και η ονομασία «Δασκαλειό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top