Λέκκας για Aργολίδα: «Δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό»

Κλειστά τα σχολεία σήμερα στον δήμο Νότιας Κυνουρίας

Σεισμός Λεωνίδιο: Όσα είπε ο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας στον ΣΚΑΪ

Η περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ, σήμερα το πρωί, στο Λεωνίδιο, δεν έχει έντονη σεισμικότητα, επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας.

Σεισμός τώρα 4,8 Ρίχτερ στην Αργολίδα - Αισθητός και στην Αττική

Λέκκας: «Δεν έχει έντονη σεισμικότητα η περιοχή»

«Ο σεισμός είναι σε μία περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα. Γειτνιάζει βεβαίως με την περιοχή του Λεωνιδίου που υπάρχουν μεγάλες δομές και ρήγματα, αλλά θα δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζεται κάτι το ιδιαίτερο μέσα στον Αργολικό κόλπο», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λέκκας.

«Ακόμη δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Είναι νωρίς, είναι δύσκολο να το πούμε», πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ πρόθεσε ότι δεν αναμένεται προς το παρόν να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Νότια Κυνουρία: Προληπτικά παραμένουν κλειστά τα σχολεία 

Πάντως, για προληπτικούς λόγους, με απόφαση του Δημάρχου, τα σχολεία στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη 16/1.

Γκανάς: Μεγάλο το συγκεκριμένο ρήγμα, μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς τόνισε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα είναι μεγάλο και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς. Σημείωσε δε, ότι ακόμη δεν είναι σίγουρο εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτα ήσυχοι ότι ο κίνδυνος πέρασε», τονίζει σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top