Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του επισμηναγού - «Μη φεύγεις» ούρλιαζε η μάνα

Κατέρρευσε η σύζυγος του πιλότου που σκοτώθηκε στην Καλαμάτα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας. Ήταν όλοι παρόντες. Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου θέλησε να πει το τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο πιλότο.

Πατέρας επισμηναγού: «Τους ήρωες τους θέλουμε ζωντανούς, όχι στο φέρετρο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η οικογένειά του είναι συγκλονισμένη. Η μητέρα του είχε αγκαλιάσει το φέρετρο του παιδιού της και φώναζε «Μη φεύγεις, να φύγω εγώ». 

Οι κραυγές της μητέρας ακούγονταν μέσα από την εκκλησία και ράγιζαν καρδιές. «Έπρεπε να πεθάνω πρώτα εγώ και να μη θάψω τον λεβέντη μου» ούρλιαζε. Η σύζυγος του επισμηναγού δεν άντεξε και κατέρρευσε. 

Ο 12χρονος γιος του θα παραλάβει το σπαθί του πατέρα του ως φόρο τιμής στον ήρωα που χάθηκε τόσο άδικα. Είναι «άγραφος νόμος» να παραδίδεται το σπαθί και η ελληνική σημαία στην οικογένεια του πιλότου. 

Θρηνεί η Ελλάδα για τον αδικοχαμένο επισμηναγό

Η ελληνική σημαία «αγκάλιαζε» το φέρετρο του επισμηναγού που έπεσε με το αεροσκάφος του στην Καλαμάτα, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια και τους οικείους του. 

Ο πιλότος του μοιραίου Τ-2 άφησε πίσω του δύο παιδιά, τα οποία μάλιστα παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε μέσα σε μια στιγμή, λίγες ημέρες πριν την άδειά του που θα επισκεπτόταν για τις γιορτές την Κρήτη με την οικογένειά του. 

Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη στην τελετή απόδοσης τιμών στον Επισμηναγό, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η τελετή έγινε κατά την έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας / Eurokinissi 

Παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top