Πατέρας επισμηναγού: «Τους ήρωες τους θέλουμε ζωντανούς, όχι στο φέρετρο»

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί ακόμα τα εκπαιδευτικά Τ-2

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του πεσόντος επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Επαμεινώνδα Κωστέα, με πρωταγωνιστές τους γονείς του. Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 40χρονου είπε ότι ο γιος του «έφυγε από τη μεγάλη του αγάπη». «Έφυγε πετώντας, δεν ήθελε να πατάει κάτω» ανέφερε. 

Μάλιστα μετέφερε και τα λόγια του γιου του που του έλεγε ότι θα περνάει από το σπίτι και θα αφήνει στον ουρανό σινιάλο για να τον βλέπει. «Τους ήρωες τους θέλουμε ζωντανούς για να δρουν. Δεν τους θέλουμε στο φέρετρο» πρόσθεσε. 

Κανείς στην οικογένειά του δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκε το παλικάρι τους, πιθανόν εξαιτίας προβλήματος που παρουσιάστηκε ξαφνικά στο αεροσκάφος.  

Οικογενειακή τραγωδία για τη σύζυγο του πιλότου - «Είχε χάσει δύο αδέρφια»

Στην κηδεία του αύριο, Παρασκευή, στη Μεγάλη Μαντίνεια Μεσσηνίας, θα δώσουν το παρών ο Νίκος Δένδιας και η στρατιωτική ηγεσία, ενώ η Επιτροπή Διερεύνησης εξετάζει εξονυχιστικά τα συντρίμμια του Τ-2 για να διαπιστώσει τι πήγε στραβά και χάθηκε ο έμπειρος πιλότος.

Τα σενάρια της μοιραίας πτώσης

Το κακό έγινε την ώρα που ο 40χρονος πιλότος έκανε εικονική προσβολή στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μετά από άσκηση εικονικής αερομαχίας με άλλο Τ-2. Πετούσε σχετικά χαμηλά, φέρνοντας το αεροσκάφος στα όριά του. 

Πτώση αεροσκάφους: Προσπάθησε να εκτιναχθεί ο πιλότος και δεν τα κατάφερε;

Ο πιλότος δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει. Η Επιτροπή Διερεύνησης του δυστυχήματος εξετάζει ήδη τα συντρίμμια έξω από το αεροδρόμιο, μαζί με το κομμάτι που βρέθηκε μέσα στην πίστα, πιθανόν από το κάθετο σταθερό του Τ-2. Απαντήσεις θα δώσουν και τα βίντεο που υπάρχουν και αναλύονται. 

Η Ελλάδα παρέλαβε τα αεροσκάφη το 1976

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί ακόμα τα εκπαιδευτικά Τ-2, τα οποία θα αποσυρθούν την άνοιξη. Οι Αμερικάνοι τα έχουν αποσύρει από το 2008.

Η χώρα μας παρέλαβε 40 Τ-2 το μακρινό 1976, αλλά η πρώτη πτήση του τύπου έγινε το ακόμα πιο μακρινό 1958. Τα τελευταία έξι χρόνια η Πολεμική Αεροπορία έχασε τρία εκπαιδευτικά Τ-2 σε ατυχήματα.    

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top