Κορωνοϊός: Με μάσκα και self test το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Σήμερα οι ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς /Βίντεο: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star (29/12)

Συναγερμός έχει σημάνει από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και άλλων ιογενών λοιμόξεων, με τους επιστήμονες να βάζουν στο τραπέζι την επιστροφή της μάσκας στους κλειστούς χώρους και τη διενέργεια self test

Επιστρέφουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

Χθες συνεδρίασε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά από τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού και σήμερα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ. Οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, κάτι που προκαλεί ανησυχία για την πίεση που ενδεχομένως να δεχθεί το σύστημα υγείας. 

Αυτό που συστήνουν, ως όπλο για τη θωράκιση από τον κορωνοϊό είναι ο εμβολιασμός, η έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων και η χρήση της μάσκας σε πολυσύχναστους χώρους και μέσα μεταφοράς. 

Εκρηκτικό το κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και RSV

Όσον αφορά στην μάσκα, τα μέλη της επιτροπής ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας, αλλά συστήνεται σε χώρους με έντονο συγχρωτισμό, αλλά και στα νοσοκομεία. 

Έντονος είναι ο προβληματισμός των επιστημόνων και για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού με το νέο ενισχυμένο εμβόλιο. Μάλιστα αναμένεται τις επόμενες μέρες να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού, ειδικά για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

Κορωνοϊός: Στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με self test

Με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, οι ειδικοί προτείνουν επίσης τη διενέργεια self test πριν από τις εορταστικές συγκεντρώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και σε περίπτωση που κάποιος εμφανίζει συμπτώματα, την αποφυγή επαφών με άλλους. 

Κίνα: Ανησυχία για μυστηριώδη πνευμονία σε παιδιά - «Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ

«Να κάνουμε όλοι ένα self test πριν πάμε σε ρεβεγιόν», είπε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Αν βγούμε θετικοί, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να πάμε κάπου, πρέπει να πάμε φορώντας μάσκα υψηλής προστασίας και να μην καθίσουμε με τον υπόλοιπο κόσμο». 

Συγκλονίζει 25χρονη που παλεύει δύο χρόνια με το σύνδρομο Long Covid

Πρότεινε τέλος οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία με self test.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top