Αυξάνεται το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ στους λογαριασμούς ρεύματος

Η νέα χρέωση

Σε μια εποχή που οι περισσότεροι συμπολίτες μας ζορίζονται για να βγάλουν το μήνα, υπάρχουν πληροφορίες πως η ΕΡΤ εισηγήθηκε στην κυβέρνηση, να γίνει αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, που λαμβάνει μέσω των λογαριασμών ρεύματος

Την ώρα που οι πολίτες ασχολούνται με τους «τσουχτερούς» λογαριασμούς στο ρεύμα και την τιμή της κιλοβατώρας, στην ΕΡΤ φαίνεται να εισηγούνται αύξηση του ανταποδοτικού τέλους.

Το ποσό αυτό βρίσκεται σήμερα στα 3 ευρώ, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ΕΡΤ ζητά αύξηση στα 3,5 ευρώ. Ωστόσο, οι περισσότεροι αναρωτιούνται γιατί να γίνει κι αυτή η αύξηση και γιατί τώρα. Όταν, μάλιστα, πρόκειται για ένα κανάλι, με πολύ μεγάλο τζίρο, σχεδόν ίσο με τριών ιδιωτικών καναλιών μαζί. 

Τα νούμερα των δαπανών της ΕΡΤ, βάσει των ισολογισμών της, χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται. Πάνω από 176 εκατομμύρια το 2021 και πάνω από 193 εκατομμύρια το 2022. 

Κανείς δεν αμφισβητεί, βέβαια, την ποιότητα του προγράμματος της ΕΡΤ,  ειδικά στον χώρο της ψυχαγωγίας, με πολύ καλές και ακριβές παραγωγές εκατομμυρίων.

Δεν παύει, όμως, αυτές οι παραγωγές, που ανταγωνίζονται στα ίσα αντίστοιχα προγράμματα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, να είναι επιδοτούμενες από τους ίδιους τους πολίτες! 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top