Ρέντη: «Έκανα μ..., χτύπησα αστυνομικό», είπε ο 18χρονος στον αδελφό του

Συμπληρωματική κατάθεση δίνει ο 16χρονος

Συμπληρωματική κατάθεση δίνει ο αδελφός του 18χρονου που κατηγορείται ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Συμπληρωματική κατάθεση δίνει ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου που κατηγορείται ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στα επεισόδια. 

Οικονόμου: Έρχονται νέες συλλήψεις, έχουμε στοιχεία για τον «καθοδηγητή»

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος αδελφός του συλληφθέντα, φέρεται να είπε στην πρώτη του κατάθεση ότι ο 18χρονος του είπε ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό: «Έκανα μ... Πρέπει να χτύπησα αστυνομικό», φέρεται να του είπε.

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε στου Ρέντη

«Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και βλέπαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, είδα πολλά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο. Όταν τους είδε ο Ν. άρχισε να τρέχει και αυτός από πίσω τους. Τότε, εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω να μην πάει, γιατί φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια», κατέθεσε ο 16χρονος.

Ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη

Ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Βασίλης Ρεμπάπης)

Στη συνέχεια, ο 16χρονος υποστήριξε ότι όσοι βγήκαν έξω κρατούσαν μολότοφ και φωτοβολίδες, μια εικόνα που τον τρόμαξε και γι΄αυτό και ζήτησε από τον αδελφό του να μην πάει μαζί τους: «Όμως εκείνος δε με άκουσε. Βγήκα και εγώ μαζί του έξω από το γήπεδο. Τότε, είδα ότι πολλοί από αυτούς που βγήκαν έξω κρατούσαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και πήγαιναν εκεί που ήταν μαζεμένοι οι Αστυνομικοί. Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ... Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού».

Ρέντη: «Τη φωτοβολίδα του την έδωσε άλλος»

Παράλληλα, ο 16χρονος υποστήριξε πως τη μοιραία φωτοβολίδα την έδωσε στον 18χρονο ένας άγνωστος, ο οποίος του έδειξε και πώς να τη χρησιμοποιήσει.

«Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πώς θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει», φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ο 16χρονος.

Ο 18χρονος νεαρός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top