Ειδική αποζημίωση στους αστυνομικούς για τις αθλητικές συναντήσεις

Τι προβλέπει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Θα βρούμε ποιοι καλύπτουν τους χούλιγκανς, δήλωσε στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Tη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο απασχολείται σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου ανδρών Super league 1 και διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων ποδοσφαίρου ανδρών, προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συζητείται, από σήμερα, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Στο φως βίντεο ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας όταν απασχολείται σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας και για τη διεξαγωγή εγχώριων αθλητικών συναντήσεων επαγγελματικών κατηγοριών και κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης, διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης και διεθνών αθλητικών συναντήσεων εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και υδατοσφαίρισης, με την προϋπόθεση ότι ο βαθμός επικινδυνότητάς τους απαιτεί την ανάπτυξη έντονων αστυνομικών μέτρων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η ετήσια δαπάνη για τη χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης δεν αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Οικονόμου στο Star: Θα βρούμε ποιοι καλύπτουν τους χούλιγκανς

Το νομοσχέδιο προβλέπει και παράταση της θητείας της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας.

Στη συγκεκριμένη διάταξη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, όταν μίλησε επί του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Ως τώρα δεν υπήρχε ποτέ αποζημίωση για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στα γήπεδα. Πλέον, μετά από συζήτηση με την Ελληνική Αστυνομία, περνάει αυτή η διάταξη, την οποία είχαμε συζητήσει μάλιστα πριν από μήνες, και τυχαίνει να έρχεται τώρα για ψήφιση, μαζί με τα γεγονότα», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόσθεσε «περνάει αυτή η διάταξη ώστε να λαμβάνουν οι αστυνομικοί 30 ευρώ και τα αντίστοιχα οδοιπορικά, εφόσον συμμετέχουν στη φύλαξη των γηπέδων και των αθλητικών γεγονότων και νομίζω ότι όλοι πρέπει να το υποστηρίξουμε». ΅

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top