Οικονόμου στο Star: Θα βρούμε ποιοι καλύπτουν τους χούλιγκανς

Αισιοδοξία για την πλήρη διαλεύκανση της επίθεσης στου Ρέντη σε αστυνομικό

Σαφές μήνυμα έστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ότι με αφορμή την επίθεση στου Ρέντη, η Πολιτεία δε θα ανοιχτεί υποκίνηση της αθλητικής βίας, ενώ μίλησε και για συσχέτιση των χούλιγκανς με το οργανωμένο έγκλημα.         

Ρέντη: Συγχαρητήρια Οικονόμου στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του δράστη

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι κατά την επίσκεψή του αύριο μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, θα ζητήσουν αναβάθμιση της έρευνας της υπόθεσης και ένταξή της στα όσα προβλέπονται για τις εγκληματικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε «εγκληματικές οργανώσεις με πρόγραμμα, σχέδιο και ιεραρχία» επισημαίνοντας ότι αυτό άλλωστε το απέδειξε η συγκεκριμένη υπόθεση (στου Ρέντη) όπως και άλλες.   

Μάλιστα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε αίσθηση αναφερόμενος σε «οργανώσεις που βγάζουν και λεφτά και που έχουν υποστήριξη και από άλλους κύκλους», για πώληση ναρκωτικών από κυκλώματα χούλιγκανς, ενώ μίλησε και για όσους «προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση στους αφιονισμένους φιλάθλους ότι μπορούν να έχουν προστασία».  

Ο κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ακόμα ότι «θα προσκομίσουμε μια σειρά με στοιχεία για πρόσωπα»,  ενώ αναφέρθηκε επίσης σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που παραπέμπουν σε υποκίνηση βίας

Οικονόμου στο Star για την επίθεση σε αστυνομικό: Αισιοδοξία για την πλήρη διαλεύκανση  
 

Όσον αφορά την αστυνομική έρευνα  για την επίθεση σε αστυνομικό στου Ρέντη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την αισιοδοξία του με βάση τα στοιχεία της έρευνα που υπάρχουν.  

«Υπάρχουν στοιχεία που πολύ σύντομα θα βγουν στην επιφάνεια αλλά είναι πολύ πιθανόν να έρθουν και άλλα» επισήμανε.    

Ρέντη: Αυτό είναι το προφίλ του υποκινητή των επεισοδίων

Στο ερώτημα της Μ. Ζαχαρέα ότι πολλές φορές η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα πατάξει τη βία αλλά δεν έχει γίνει τίποτα απάντησε: «Η πολιτική οφείλει να προσαρμόζεται στα γεγονότα. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις και προσαγωγές από τον Αύγουστο».

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πρέπει να λύσουν το ζήτημα της ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων οι ΠΑΕ τους επόμενους δύο μήνες 

 

Όσον αφορά το ζήτημα της ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων τόνισε ότι είναι ζήτημα κυρίως των ΠΑΕ, ενώ μίλησε ακόμα για αξιοποίηση και της τεχνολογίας ώστε σε δύο μήνες να λυθεί το ζήτημα.

Σχετικά με τις Λέσχες Φιλάθλων δήλωσε ότι θα έρθει νόμος που θα απαγορεύει τη δημιουργία ξεχωριστών Λεσχών για κάθε άθλημα στην ίδια ομάδα. 

Για τις κάμερες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού,  υπογράμμισε ότι υπάρχουν κάμερες που σε άλλα γήπεδα δουλεύουν καλύτερα, σε άλλα όχι τόσο καλά. 

Στο φως βίντεο ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό

«Στο διάστημα των δύο μηνών ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ θα πρέπει να βρει τρόπους να επιβάλλεται ο Νόμος» σημείωσε ο κ. Οικονόμου ο οποίος μίλησε ακόμα και για αυτοματοποιημένες ποινές. 

 

Οικονόμου: Τι θα γίνει με τα εισιτήρια διαρκείας    

Σχετικά με τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας, οι οποίοι δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν τους επόμενους μήνες, ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι και ο  ίδιος έχει εισιτήριο διαρκείας και αντιλαμβάνεται «την πικρία και την αίσθηση αδικίας».

Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες ποδοσφαίρου για δύο μήνες

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει όμως μια στάθμιση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ομάδες θα βρουν κάποιο τρόπο να αντισταθμίσουν το οικονομικό σκέλος. 

Ο κ. Οικονόμου κατέληξε στη συνέντευξή του στο Star: «Δεν μπορεί για ένα γκολ που δε μέτρησε να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».     
                    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top