Ρέντη: Ντοκουμέντο Star με τον αποκλεισμό του γυμναστηρίου καρέ -καρέ   

Οι προσαγωγές, οι έρευνες και η σύλληψη μπροστά στην κάμερα   

Το Star ήταν ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη,  όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση  και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τον αποκλεισμό του γυμναστηρίου, την εκκένωση και τις 424 προσαγωγές, αλλά και τη μία σύλληψη στην οποία προχώρησαν οι αστυνομικοί.

Ρέντη: Να διακοπεί κάθε πρωτάθλημα ζητούν οι αστυνομικοί από Μητσοτάκη 

Μόλις λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση, στο σημείο σημειώθηκε πανικός  αλλά και «αναβρασμός» στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Η εντολή μία: Να μην φύγει κανείς από το γήπεδο.

Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος ο αστυνομικός

Διμοιρίες φτάνουν στο «Μελίνα Μερκούρη», όπου η κάμερα του Star καταγράφει τον αποκλεισμό του γυμναστηρίου.

Όλες οι πόρτες κλείνουν, ενώ υπάρχουν και δυνάμεις σε παρακείμενο γήπεδο. Εκατοντάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν όσους βρίσκονταν μέσα, οι οποίο μεταφέρθηκαν  στο Μεταγωγών.  

Στις αποκλειστικές εικόνες που καταγράφει το Star  βλέπετε τους προσαχθέντες: Είναι όλοι συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο του γυμναστήριου. 424 άτομα φρουρούνται από αστυνομικές δυνάμεις. Ανάμεσά τους είναι και ο δράστης εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.   Ανάμεσά τους βρίσκονταν και άνδρες της ασφάλειας για να... ακούνε. Ξεκινούν να τους οδηγούν στις κλούβες..

Αποκλειστικές εικόνες Star για τον αποκλεισμό του Γυμναστηρίου

Αποκλειστικές εικόνες Star για τον αποκλεισμό του Γυμναστηρίου 

Όλοι με τα χέρια ψηλά, βγαίνουν ανά ομάδες των 10 από το γυμναστήριο. Σε έναν - έναν που βγαίνει από το γυμναστήριο πραγματοποιείται και σωματικός έλεγχος 

Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος ο αστυνομικός

Η πρώτη κλούβα με τους προσαχθέντες φεύγει και την ακολουθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις: Άνδρες της Ομάδας Δράση, ΟΠΚΕ και 3 αυτοκίνητα της Ασφάλειας. Γυναίκες και παιδιά έχουν αποχωρήσει.

Έξω από το γυμναστήριο συγκεντρωμένοι οι συγγενείς τους. «Ήρθαν να δουν τον αγώνα, εγώ πρόλαβα και βγήκα λόγω ηλικίας, με άφησαν να φύγω. Τα δύο πιτσιρίκια δεν τα άφησαν να φύγουν» δήλωσε πατέρας προσαχθέντα στην κάμερα του Star. 

Η σύλληψη μπροστά στην κάμερα του Star 

Μπροστά στην κάμερα του Star επίσης, μια μάνα ζητά απάντηση από  την αστυνομία για την τύχη του παιδιού της .

«Κανένας δεν μπορεί να με ενημερώσει μια μητέρα, εμένα; Θα τα πάνε μέσα τα παιδιά; Ένας υπεύθυνος υπάρχει να μου μιλήσει εμένα, τη μητέρα;» αρχίζει να φωνάζει μια μητέρα.  Λίγο αργότερα σημειώνεται νέα ένταση με συγγενή ενός εκ των ατόμων που τέθηκαν σε περιορισμό εντός του γυμναστηρίου, ο οποίος και συνελήφθη επειδή εξύβρισε αστυνομικούς. 

Ρέντη: Σύλληψη έξω από το γυμναστήριο μετά από εξύβριση αστυνομικών

Ρέντη: Σύλληψη έξω από το γυμναστήριο μετά από εξύβριση αστυνομικών 

«Τον πήρε ο μικρός και του είπε ότι τους χτύπησαν μέσα στην κλούβα και εξαγριώθηκε» υποστήριξε ο πατέρας του συλληφθέντα.   

Λίγα λεπτά αργότερα φτάνει στο σημείο ασθενοφόρο, καθώς νεαρός ο οποίος βρισκόταν εντός του γηπέδου και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα μετεφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ρέντη: Ασθενοφόρο για τη διακομιδή νεαρού με αναπνευστικά προβλήματα

«Πριν 15 μέρες είχαν πει από το Υπουργείο να μη γίνει ο αγώνας Ολυμπιακός  - Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο λόγο Γρηγορόπουλου και το αναβάλανε. Σήμερα είναι μια μέρα μετά τον Γρηγορόπουλο! » διαμαρτυρήθηκε θείος προσαχθέντα στην κάμερα του Star  

Στις 5 το ξημέρωμα ο χώρος εκκενώθηκε πλήρως. Τα ΜΑΤ αποχώρησαν και πήραν θέση οι άνδρες της ασφάλειας οι οποίοι ξεκίνησαν να σαρώνουν τον προαύλιο χώρο. Εντοπίζουν ευρήματα τα οποία μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές εικόνες του ρεπορτάζ του Star. 
Ο αστυνομικός βάζει ένα μαύρο γάντι μέσα στη σακούλα ενώ ένας άλλος με φακό ψάχνει στην ταράτσα ένα στοιχείο.

Προσπαθούν να εντοπίσουν ίχνη πυρίτιδας 

Όπως επίσης ανέφερε η αστυνομική συντάκτρια του Star Κατερίνα Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν ίχνη πυρίτιδας προκειμένου να καταλήξουν στον δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού. 

Ρέντη: Έρευνες στο γυμναστήριο μετά τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό

Ρέντη: Έρευνες στο γυμναστήριο μετά τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό   

Ανέφερε επίσης ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες εντοπίστηκαν 13 σεσημασμένοι για επεισόδια και εν γένει παραβατική συμπεριφορά.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top