Δράμα: Ανατροπή με τον θάνατο της Δήμητρας Ζήρδα - Άνοιξε ξανά η υπόθεση

Ο θάνατός της είχε θεωρηθεί αυτοκτονία

Τι λέει ο γιος της Δήμητρας Ζήρδα για την υπόθεση θανάτου της μητέρας του / Αλήθειες με τη Ζήνα

Ανατροπή με την υπόθεση της Δήμητρας Ζήρδα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο θάνατος της 57χρονης από τη Δράμα είχε χαρακτηριστεί ως αυτοκτονία.

Θρίλερ στη Δράμα: Νεκρή στο ποτάμι βρέθηκε η γυναίκα που είχε χαθεί

Ωστόσο μετά την επιμονή του γιου της και την προσωπική έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή Χάρη Βεραμόν, η εισαγγελία Πρωτοδικών της περιοχής πήρε την απόφαση να βγάλει τη δικογραφία από το αρχείο, καθώς η γυναίκα φέρεται να είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Μήνες μετά, η υπόθεση παραμένει σε στασιμότητα.

Η σορός της Δήμητρας είχε εντοπιστεί στις 15 Ιουνίου 2019 μέσα σε ένα ρυάκι στην περιοχή Γαλάζια Νερά, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Η 57χρονη που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε χαθεί από το σπίτι της στις 6 Ιουνίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σύζυγός της, είχαν πέσει μαζί για ύπνο, όμως όταν ξύπνησε μέσα στη νύχτα για να πιει νερό, αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα του έλειπε. 

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες του γιου της που ήρθε από τη Γερμανία για να την εντοπίσει μαζί με τη βοήθεια των συγχωριανών, οδήγησε στο μάκαβριο εύρημα στον ποταμό Αγγίτη. 

Η οικογένεια της κας Δήμητρας έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για εγκληματική ενέργεια, καθώς, όπως λένε, δεν είχε κανέναν λόγο να αυτοκτονήσει. 

Γιατί άνοιξε ξανά η υπόθεση - Τα νέα ευρήματα που «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια

Η υπόθεση θανάτου της 57χρονης άνοιξε ξανά. Αρχικά, από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης φάνηκε ότι η γυναίκα έφερε κάταγμα στο υοειδές οστό (λαιμός) πιθανώς μεταθανάτια. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που επικαλείται ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν και την οποία έχει καταθέσει στην εισαγγελία της Δράμας, το κάταγμα πρόκειται για προθανάτιο εύρημα και δεν αποκλείεται η περίπτωση του στραγγαλισμού. Από την έρευνα και τα νέα προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως αιτία θανάτου είχε δοθεί ο πνιγμός εντός ύδατος. Ο θάνατος αποδόθηκε σε αυτοκτονία, λόγω «ψυχιατρικών προβλήμάτων» που φέρεται να αντιμετώπιζε το θύμα. Ωστόσο, ο γιος της αρνείται ότι η μητέρα του αυτοκτόνησε, καθώς σύμφωνα με τον ψυχολόγο που παρακολουθούσε τη μητέρα του, η ίδια δεν είχε ποτέ αυτοκτονικές τάσεις. 

Ένα άλλο στοιχείο που «ακυρώνει» το σενάριο της αυτοκτονίας είναι ο πνιγμός, καθώς θεωρείται απίθανο κάποιος να έβαλε τέλος στη ζωή του σε ένα πολύ ρηχό ρυάκι.

Τέλος, ο γιος της 57χρονης κατήγγειλε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα ελλειπή έρευνα από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, αλλά και «θολά» σημεία στην αρχική έρευνα, καθώς όπως υποστηρίζει έγιναν μόνο ιατροδικαστική και ιστολογικές εξετάσεις και όχι τοξικολογικές, καθώς δεν κρίθηκαν απαραίτητες λόγω της προχωρημένης σήψης στην οποία βρέθηκε η σορός της γυναίκας.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top