«Βγαίνει από το συρτάρι» η περίφημη εκτροπή του Αχελώου

«Διψάει» για νερό ο Θεσσαλικός κάμπος

«Ξεπαγώνει» το φαραωνικό σχέδιο της εκτροπής του Αχελώου ποταμού όπως αποκαλύπτει το Star, προκειμένου να ποτίζονται αγροτικές καλλιέργειες στη Θεσσαλία. Πρόκειται για μία ιστορία που κρατάει δεκαετίες ολόκληρες. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος μίλησε στον Άρη Λάμπο.

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Το σχέδιο των Ολλανδών για τη «θωράκιση» του κάμπου

Ο κύριος Στέργιος, αγρότης απο τη Μαραθέα Καρδίτσας ήταν είκοσι χρόνων όταν άκουγε για την περίφημη εκτροπή του Αχελώου. Το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σήμερα τα παλιά σχέδια βγαίνουν απο τα συρτάρια όπως επιβεβαιώνει αποκλειστικά στο Star ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Π. Βαρελίδης.

Το ημιτελές φράγμα της Συκιάς βρίσκεται ανάμεσα σε Καρδίτσα και Άρτα. Από εκεί τα νερά του Αχελώου αναμένεται να διοχετεύονται προς τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε.

«Ξεπαγώνει» η εκτροπή του Αχελώου

«Διψάει» για νερό ο Θεσσαλικός κάμπος

Η εκτροπή του Αχελώου μπλόκαρε εδώ και χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣτΕ: «Κόκκινο φως» στα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού

Ομάδες κατοίκων προσέφευγαν θεωρώντας ότι θα βλάψει το περιβάλλον. Ο λόγος που έρχεται και πάλι στο προσκήνιο είναι επειδή υπάρχει υδάτινο έλλειμμα 465 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού στον θεσσαλικό κάμπο. Τα νερά του «Danilel» δεν έλυσαν το προβλημα άρδευσης στην περιοχή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

 


 
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top