Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα

Είχε καταδικαστεί για βομβιστική επίθεση

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα, η οποία είχε καταδικαστεί ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», κατόπιν απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Θήβας που έκανε δεκτή την αίτησή της για υφ' όρων απόλυση.

Καραμπόλα Κηφισός: Στην κλούβα της ΕΛ.ΑΣ ήταν η Πόλα Ρούπα

Ρούπα-Μαζιώτης: "Αναγκαίο να παραστούμε στην εκδίκαση επιμέλειας του παιδιού μας στην Καλαμάτα"

Η Πόλα Ρούπα είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη και τον Απρίλιο του 2021 είχε μειωθεί η ποινή κάθειρξής της για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

H Πόλα Ρούπα αποφυλακίστηκε γιατί είναι μητέρα ανήλικου παιδιού - Eurokinissi

H Πόλα Ρούπα αποφυλακίστηκε γιατί είναι μητέρα ανήλικου παιδιού - Eurokinissi

Από ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, καταδικάστηκε τελικά σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Η Πόλα Ρούπα είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010 μαζί με πέντε ακόμη συνεργούς της και τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Σε αντάρτικο πόλης καλεί η σύντροφος της Πόλας Ρούπα - Ζητά ένοπλη ρήξη με το καθεστώς

Τον Ιούλιο του 2014 ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή φυλάκισης 50 ετών για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και ζούσε στην παρανομία εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι και συνελήφθη μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς.

Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» - Eurokinissi

Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» - Eurokinissi

Τον ίδιο μήνα οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Πεύκη τη γιάφκα του ζεύγους, όχι όμως και την Πόλα Ρούπα, η οποία είχε προλάβει να διαφύγει, παίρνοντας μαζί της τον ανήλικο γιο της.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ είχε στο σπίτι της η Πόλα Ρούπα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2015 η Πόλα Ρούπα μαζί με συνεργούς της λήστεψε το υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο λειτουργεί στο εσωτερικό του νοσοκομείου «Σωτηρία» αρπάζοντας από τα ταμεία 125.000 ευρώ.

Με κείμενο που είχε αναρτήσει στο ίντερνετ είχε παραδεχθεί ότι μέρος της λείας είχε διαθέσει προκειμένου να οργανώσει το σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Φεβρουάριο του 2016. 

Το πρωί Μπέιμπι σίτερ, το βράδυ λογίστρια τρομοκρατικής οργάνωσης!

Το σχέδιο αυτό είχε αποτύχει καθώς ο πιλότος του ελικοπτέρου, που είχε αποπειραθεί να καταλάβει η 48χρονη, είχε αντιδράσει αρνούμενος να υπακούσει στις διαταγές της.

Η τελευταία «εμφάνιση» της Πόλας Ρούπα πριν από τη σύλληψή της στις 6 Ιανουαρίου του 2017 στην Ηλιούπολη, ήταν σε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Μαλεσίνα τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με λεία 180.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top