Πάτρα: Κατάληψη σε σχολείο για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Καταγγέλλει ότι τη θώπευσε καθηγητής της

Πάτρα: Κατάληψη Σε Σχολείο Για Σεξουαλική Παρενόχληση

Οργισμένοι είναι μαθητές και γονείς στην Πάτρα, μετά από καταγγελία μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή της. Μάλιστα, οι συμμαθητές της προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, για να τη στηρίξουν.

Όλα συνέβησαν σε Λύκειο της Πάτρας την περασμένη Παρασκευή, όταν η μαθήτρια της Α΄Λυκείου κατήγγειλε πως καθηγητής της την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με το gnomip.gr, το κορίτσι περπατούσε αμέριμνο στο σχολείο, έχοντας το κινητό της τηλέφωνο στην πίσω τσέπη του παντελονιού της, όταν ένας καθηγητής της προσπάθησε να της το αφαιρέσει, ενώ ταυτόχρονα τη θώπευσε, όπως υποστήριξε η ίδια.

Το κορίτσι πήγε αμέσως στη διεύθυνση του σχολείου και κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ αποκάλυψε όσα συνέβησαν και στους γονείς της και τη Δευτέρα επέστρεψε στο σχολείο με τη συνοδεία της μητέρας της.

Η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από την κηδεμόνα της μαθήτριας να συντάξει την καταγγελία της στο «βιβλίο αναφορών» του σχολείου και εκεί προς έκπληξή της, φέρεται να είδε παλαιότερες, αντίστοιχες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Ο εκπαιδευτικός τιμωρήθηκε με 48ωρη υποχρεωτική άδεια την Τετάρτη και την Πέμπτη, μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα και να ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά τους, οι συμμαθητές της μαθήτριας προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου και ύψωσαν πανό στην καγκελόπορτα, στο οποίο έγραφαν «Όχι στη σεξουαλική παρενόχληση».

Κατάληψη σε σχολείο της Πάτρας, μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτρια

Το πανό που ύψωσαν οι συμμαθητές της μαθήτριας Α' Λυκείου / Φωτογραφία gnomip.gr

Οι γονείς μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις, καθώς περιμένουν την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top