Βοιωτία: Τι υποστήριξε ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου

Δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 17χρονου στη λαβή του όπλου

Ελεύθερος με έναν περιοριστικό όρο, αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο αστυνομικός αμέσως μετά την απολογία του για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία. 'Εξω απο τα δικαστήρια της Θήβας είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του νεαρού. 

Βοιωτία: «Δε θέλω να ζει ο αστυνομικός»-  Ξεσπά η μητέρα του 17χρονου
 

Τρεις ώρες βρισκόταν ο αστυνομικός μέσα στο γραφείο του ανακριτή και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα κρίσιμα δευτερόλεπτα του τραγικού σκηνικού στο οποίο σκοτώθηκε ο 17χρονος Χρήστος.

Βοιωτία: Τι υποστήριξε ο αστυνομικός στην απολογία του

Ο 40χρονος αστυνομικός που είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν -ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

«Τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω,εκείνος πιθανότατα από φόβο, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Βοιωτία: Τι είπε ο αστυνομικός

«Δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάννη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αειμνήστου 
θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο 'κει, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας».

Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου

Βοιωτία: Δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 17χρονου στη λαβή του όπλου

Αστυνομικοί απο τα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπίστωσαν ότι στο χέρι του θύματος υπήρχε ποσότητα πυρίτιδας. Όμως στην λαβή του όπλου δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 17χρονου.

Στο μεταξύ χθες επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά από πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου. Στην Αττική, από τις 8 χθες το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυχτα σε Χαλάνδρι, Λιόσια, Μενίδι και Ασπρόπυργο, Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις και έκλεισαν δρόμους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top