Βόλος: Στο ορφανοτροφείο ανήλικες μετά από ψευδή καταγγελία

Είπαν ψέματα ότι ο πατέρα τους τους τις έδερνε

Βόλος: Στο Ορφανοτροφείο Μετά Από Ψευδή Καταγγελία

Στο ορφανοτροφείο κατέληξαν δύο ανήλικες αδελφές, οι οποίες κατήγγειλαν για ξυλοδαρμό τον πατέρα τους, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα. 

Σύμφωνα με το gegonota.news τα δύο κορίτσια οδηγήθηκαν στο ορφανοτροφείο τη Μεγάλη Πέμπτη του 2022, καθώς κρίθηκε ότι δεν μπορούν να μείνουν κάτω από την ίδια στέγη με τον πατέρα τους. 

Ξυλοδαρμός εγκύου: «Με άρπαξε από τα μαλλιά, με χτυπούσε στην κοιλιά»

Όπως έγινε γνωστό τα δύο κορίτσια, μαζί με τη μητέρα τους απαιτούσαν από τον πατέρα τους, συριακής καταγωγής, να φύγουν από την Ελλάδα για τη Γερμανία. Εκείνος δε συμφωνούσε και τελικά έγινε η ψευδής καταγγελία. 

Η 15χρονη κόρη του είπε στον κοινωνικό λειτουργό του σχολείου της, ότι ο πατέρας της ασκεί βία στην ίδια, την 13χρονη αδελφή της και τη μητέρα της. Το σχολείο ενημέρωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου, κι εκείνες με τη σειρά τους την εισαγγελία, για να διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν ισχύει η καταγγελία. 

Συγκινεί ο πατέρας ΑμεΑ που ξυλοκοπήθηκε από οδηγό σχολικού λεωφορείου

Τα κορίτσια φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο και η μητέρα στην Στέγη κακοποιημένων γυναικών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ορφανοτροφείο Βόλου μετά από εισαγγελική εντολή, μέχρι να ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα.

Η εισαγγελέας Ανηλίκων κατέληξε τελικά στο συμπέρασμα ότι δεν υφίστανται λόγοι αφαίρεσης της επιμέλειας των δύο κοριτσιών από τους γονείς τους. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε, όλα έγιναν λόγω κλονισμού των σχέσεων μεταξύ του πατέρα και της μητέρας τους.

Παλαιό Φάληρο: Άγνωστος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε 11χρονο αγόρι

Αποδείχτηκε ότι η καταγγελία έγινε για εκδίκηση προς τον πατέρα και μετά από καθοδήγηση της μητέρας επειδή ζήλευε που ο σύζυγός της «μιλούσε» με άλλες γυναίκες στο Facebook.

Με την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, κλήθηκαν οι εμπλεκόμενοι στο γραφείο της εισαγγελέα Ανηλίκων, όπου υπήρξε κοινή ομολογία ότι υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού, αλλά ο πατέρας ποτέ δεν κακοποίησε τη γυναίκα και τα παιδιά.

Βόλος: Έβαλε φραγή στο κινητό του πατέρα της για να μην τον καλούν από το σχολείο

Η υπόθεση της καταγγελίας τυπικά δεν είχε κλείσει και σε λίγες ημέρες θα υπήρχε εκδίκαση. Προχθές όμως η 16χρονη σήμερα κόρη κατέθεσε νέα καταγγελία εις βάρος του πατέρα της για ενδοοικογενειακή απειλή.

Αδιανόητη βία: Κοπέλα βασανίζει 13χρονο και το χαίρεται

«Μου είπε πως εάν καταθέσω στο δικαστήριο την αλήθεια, θα με σκοτώσει» κατήγγειλε η 17χρονη που νωρίτερα είχε μαλώσει με τον πατέρα της. Ο πατέρας ενημερώθηκε για μεγάλο αριθμό απουσιών που είχε η μαθήτρια από το σχολείο και όταν ερεύνησε τι συνέβαινε διαπίστωσε πως η κόρη του είχε «πειράξει» το κινητό του και είχε βάλει φραγή εισερχομένων κλήσεων στο νούμερο του σχολείου.

Ο δικηγόρος του πατέρα κ. Λεόνης δήλωσε χθες πως η καταγγελία της νεαρής περί απειλών δεν ισχύει και πως όλα έγιναν γιατί αποκαλύφθηκε πως δεν πήγαινε σχολείο. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Νοεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top