Έρχονται κλήσεις– εξπρές για τροχαίες παραβάσεις από τις κάμερες στην Αθήνα

Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα  

Νέες ψηφιακές κάμερες θα «γατζώνουν»  όσους οδηγούν ή παρκάρουν σε λεωφορειολωρίδες, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Το πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει πιλοτικά από την επόμενη εβδομάδα με σκοπό να στέλνει κλήσεις -  εξπρές στους παραβάτες, οι οποίοι δεν υπολογίζουν τίποτα, όπως έδειξε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Αλλάζουν όλα στις τροχαίες παραβάσεις: Τέλος το «σβήσιμο» των κλήσεων 

Aγνοούν επιδεικτικά τις λεωφορειολωρίδες

Οι λεωφορειολωρίδες είτε θυμίζουν πάρκινγκ είτε είναι... αόρατες για τους οδηγούς.  Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης είναι ένα από τα σημεία όπου υπάρχει κάμερα προκειμένου να καταγράφει τις παραβάσεις στη λεωφορειολωρίδα. Ωστόσο, είναι πάρα πολλοί οι οδηγοί που την αγνοούν εντελώς.

Παράδειγμα το λεωφορείο που κινείται στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι στη μέση του δρόμου και κανονικά θα έπρεπε να είναι δεξιά. Εκεί που είναι δηλαδή η λεωφορειολωρίδα.  

Λεωφορειολωρίδα προς... εξαφάνιση από τα ΙΧ στη Χαριλάου Τρικούπη

Λεωφορειολωρίδα προς... εξαφάνιση από τα ΙΧ στη Χαριλάου Τρικούπη

Ίδια εικόνα και στην Ιπποκράτους αλλά και στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι. 

Χωρίς χώρο για να κινηθεί στη λεωφορειολωρίδα το αστικό λεωφορείο στο Παγκράτι

Χωρίς χώρο για να κινηθεί στη λεωφορειολωρίδα το αστικό λεωφορείο στο Παγκράτι 

Λεωφορειολωρίδες: Έλεγχος με ψηφιακές κάμερες

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δώδεκα κάμερες στην Αθήνα για τις λεωφορειολωρίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΑΣΑ έχει αντικαταστήσει τις κάμερες με φιλμ με νέες ψηφιακές και από τη Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα ελέγχου των παραβάσεων. 

Όπως δηλώνει ο Φώτης Νικολακόπουλος, «οι παλιές κάμερες δεν ήταν ψηφιακές, επομένως υπήρχε το μειονέκτημα ότι έπρεπε να πάρουν όλες τις φωτογραφίες και μέσω της Τροχαίας να γίνει η ταυτοποίηση ώστε να βρεθεί σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο επομένως και να του σταλθεί η κλήση στο σπίτι. Τώρα αυτή η διαδικασία με τις ψηφιακές κάμερες θα είναι πιο απλή».  

Το πρόστιμο είναι 100 ευρώ για όσους πατάνε ή  παρκάρουν στη λεωφορειολωρίδα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top