'Εκθεση «φωτιά» για το κτίριο που έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης είχε πέσει από ύψος τριών μέτρων

Σε ηλικία 55 ετών έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης τον περασμένο Απρίλιο μετά από πτώση από μπαλκόνι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας

Κηδεία Λάζαρου Λασκαρίδη: Το τελευταίο «αντίο» στον αντιδήμαρχο Καλλιθέας

Ο αντιδήμαρχος παραβρισκόταν σε εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Όταν βγήκε στο μπαλκόνι, κάγκελο υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος τριών μέτρων και να υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Έδωσε μάχη 12 ημερών για τη ζωή του στο νοσοκομείο, όμως δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

Σε ηλικία 55 ετών έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης τον περασμένο Απρίλιο μετά από πτώση από μπαλκόνι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας

Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Απρίλιο 

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας

H έκθεση επικινδυνότητας - Παραβάσεις και αυθαιρεσίες

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έφερε στο φως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Σωρεία αυθαιρεσιών και πολεοδομικών παραβάσεων φέρεται να εντόπισε η Διεύθυνση Δόμησης Καλλιθέας στο κτίριο της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή, τα βασικά σημεία της έκθεσης επικίνδυνου κτίσματος αναφέρουν μεταξύ άλλων:

  • Η αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε Βιβλιοθήκη, έγινε με εκτέλεση εσωτερικών διαρρυθμίσεων και επεμβάσεων στον φέροντα οργανισμό χωρίς έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας.

Σε ηλικία 55 ετών έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης τον περασμένο Απρίλιο μετά από πτώση από μπαλκόνι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας. 

  • Στο δώμα κατασκευάστηκε το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα κατά παράβαση της οικοδομικής άδειας. Η πρόσβαση στον χώρο γίνεται με αυθαίρετη μεταλλική σκάλα από τη βεράντα του Γ' ορόφου, στην οποία έγινε επέκταση κατά παράβαση της οικοδομικής άδειας.
  • Στο όριο της οροφής του αυθαίρετου ληβητοστασίου στον ακάλυπτο, έγινε κατασκευή μεταλλικού προστατευτικού κιγκλιδώματος, στο οποίο διαπιστώθηκαν εμφανείς ενδείξεις οξείδωσης, διάβρωσης και ανεπαρκείς συνδέσεις-συγκολλήσεις (κακοτεχνία) των στοιχείων του.Σε ηλικία 55 ετών έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης τον περασμένο Απρίλιο μετά από πτώση από μπαλκόνι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας. 
  • Στον ακάλυπτο χώρο έγινε υποβιβασμός της στάθμης (ξεμπάζωμα) μέχρι το δάπεδο του υπογείου και καθαίρεση της σκάλας οπλισμένου σκυροδέματος από το υπόγειο στο ισόγειο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Λάζαρου Λασκαρίδη, Δημήτρης Μπόλης, μιλώντας στην εκπομπή, αναφέρθηκε στην έκθεση, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνει τις πολεοδομικές και κατασκευαστικές αυθαιρεσίες και την έλλειψη συντήρησης.

Μάλιστα όπως κατήγγειλε, ακόμη και μετά την πτώση, χάθηκε κι άλλος πολύτιμος χρόνος, αφού εξαιτίας των πολεοδομικών αυθαιρεσιών ο τραυματισμένος αντιδήμαρχος δεν μπόρεσε να διακομιστεί γρήγορα στο νοσοκομείο.

Σε ηλικία 55 ετών έχασε τη ζωή του ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης τον περασμένο Απρίλιο μετά από πτώση από μπαλκόνι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας. 

«Οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν καν να δέσουν τους ιμάντες στα σάπια κάγκελα» 

Ειδικότερα, αποκαλύπτοντας περισσότερα για το θέμα, ο δημοσιογράφος Μάνος Μεϊμαράκης, υποστήριξε στην εκπομπή, πως ο άτυχος Λάζαρος Λασκαρίδης είχε μείνει μιάμιση ώρα πεσμένος στο σημείο «γιατί οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να δέσουν τους ιμάντες στα σάπια κάγκελα του κτιρίου και να τον σηκώσουν».

«Αν δέσουμε τους ιμάντες, θα καταρρεύσει όλο» φέρεται να είπαν συγκεκριμένα οι πυροσβέστες.

Κατά τον ίδιο, έπρεπε να αναζητηθεί εναλλακτική λύση για τη μεταφορά του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top