Θα το δούμε κι αυτό: Aντικλεπτικά στις... ελιές

Με το ομοίωμα ελιάς θα εντοπίζονται οι κλέφτες

Η υψηλή τιμή στο ελαιόλαδο αυξάνει τα κρούσματα κλοπών με τους παραγωγούς να ψάχνουν τρόπους να προστατεύσουν τη σοδειά τους. Μάλιστα όπως φαίνεται τώρα μπαίνουν και... αντικλεπτικά πάνω στα δέντρα.

Κλοπή «μαμούθ» στη Χαλκιδική - Έκλεψαν 37 τόνους ελαιόλαδου!

Η ανταποκρίτρια του Star στο Ηράκλειο Γωγώ Αποστολάκη έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτή τη νέα πρακτική που αναμένεται να δούμε να εφαρμόζουν οι αγρότες.

Έτσι μετά τα αντικλεπτικά στις φιάλες ελαιολάδου στα σούπερ μάρκετ στην Ισπανία, τώρα στην Κρήτη θα δούμε αντικλεπτικά πάνω στα ελαιόδενδρα. Όπως εξήγησε η Γωγώ Αποστολάκη, με μια συσκευή που δε διαφέρει καθόλου από τον καρπό της ελιάς, οι αγρότες θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τα αυξημένα κρούσματα κλοπών που καταγράφονται λόγω της αύξησης της τιμής του ελαιολάδου.

Η υψηλή τιμή στο ελαιόλαδο αυξάνει τα κρούσματα κλοπών με τους παραγωγούς να ψάχνουν τρόπους να προστατεύσουν τη σοδειά τους

Η υψηλή τιμή στο ελαιόλαδο αυξάνει τα κρούσματα κλοπών με τους παραγωγούς να ψάχνουν τρόπους να προστατεύσουν τη σοδειά τους

Πλέον οι επιτήδειοι δεν αρκούνται στις κλοπές από αποθήκες ελαιολάδου αλλά πηγαίνουν κρυφά στα χωράφια και ραβδίζουν τις ελιές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κόβουν ολόκληρα κλαδιά και τα παίρνουν μαζί τους για να εξάγουν στη συνέχεια τον...«πράσινο χρυσό».

Η ειδική συσκευή που θα κρεμούν οι αγρότες στα ελαιόδενδρα, θα μπερδεύεται με τις κλεμμένες ελιές, και μέσω του στίγματος της συσκευής ο αγρότης θα παρακολουθεί τη διαδρομή και τη θέση του κλεμμένου φορτίου.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία!

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top