Εύβοια: Αγωνία για τον πιλότο του ελικοπτέρου – Στέλνουν βατραχανθρώπους

Μεγάλη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του πιλότου του ελικοπτέρου που κατέπεσε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή στην παραλία Αχλάδι στη Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο πιλότο με προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Εύβοια: Ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα - Βίντεο από τη στιγμή της πτώσης

Στις έρευνες παίρνουν μέρος τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά και συμμετέχει κι ένα ελικόπτερο. Στο σημείο σπεύδει και Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών. 

Πτώση ελικοπτέρου: «Πετούσε πολύ χαμηλά, χάθηκε στην ομίχλη»

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος, μαζί με τον οπερατές, Άκη Φωτίου κατέγραψαν τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου. 

Ο δημοσιογράφος, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε όσα είδε. 

«Όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κράτει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη. Αυτή την εντύπωση αποκομίσαμε από το σημείο που ήμασταν, ότι οι κινητήρες για κάποιο λόγο έκαναν κράτει και μετά το ελικόπτερο το χάσαμε από τα μάτια μας. Δεν επέστρεψε ξανά, δεν ακούσαμε ξανά τον θόρυβο από το ελικόπτερο», είπε και συνέχισε:

«Θεωρήσαμε ότι είναι ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής που μπορεί να πάει να κάνει κάποια επιχείρηση διάσωσης, να μεταφέρει κάποιον άνθρωπο που είναι εγκλωβισμένος. Εκεί λοιπόν, μέσα στο σύννεφο που το χάσαμε και ακούσαμε αυτόν τον θόρυβο να κάνουν κράτει οι κινητήρες, αυτομάτως μετά χάθηκε και το ελικόπτερο».

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδής της και ο δήμαρχος Μαντουδίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top