Δείτε το σπάνιο κόκκινο πάντα που γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!

Όσοι θέλουν μπορούν να συμβάλλουν στα «βαφτίσια» του

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκε ένα αξιαγάπητο κόκκινο πάντα / Βίντεο από ΕΡΤ

Ένα χαριτωμένο κόκκινο πάντα είναι το νέο μέλος της οικογένειας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το χαριτωμένο ζώο ήρθε στη ζωή πριν από δύο μήνες.

Το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στο Πεδίο του Άρεως

Η κάμερα της ΕΡΤ επισκέφθηκε το Πάρκο και κατέγραψε πανέμορφες εικόνες από το τελευταίο μέλος της οικογένειας της Τζέι, της μητέρας του κόκκινου πάντα. Το μικρό συνεχώς κοιμόταν όπως όλα τα νεογέννητα, ωστόσο η μητέρα του ήταν ξύπνια και δεν σταμάτησε στιγμή να παίζει με την κάμερα. 

Όπως είπε ο υπεύθυνος φροντίδας των θηλαστικών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το μικρό θηλάζει και είναι ακόμα απόλυτα εξαρτημένο από τη μητέρα του, ενώ συμπλήρωσε ότι όσοι θέλουν μπορούν να συμβάλλουν στα «βαφτίσια» του κόκκινου πάντα.

Το Πάρκο θα δώσει μια λίστα με υποψήφια ονόματα και ο κόσμος μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του!

Κόκκινο πάντα: Aπό τα πιο σπάνια ζώα στον κόσμο

Το κόκκινο πάντα είναι ένα μικρό δενδρόβιο θηλαστικό που ζει στα ανατολικά Ιμαλάια και στη νοτιοδυτική Κίνα. Είναι ένα από τα πιο σπάνια ζώα στον κόσμο. Ο άγριος πληθυσμός του εκτιμάται σε λιγότερο από 10.000 ώριμα άτομα, για αυτό τον λόγο τα κόκκινα πάντα προστατεύονται από την εθνική νομοθεσία.

Το κόκκινο πάντα είναι λίγο μεγαλύτερο από μια γάτα, και ζυγίζει λίγο παραπάνω από αυτήν.

Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής: Μεγαλύτερη απειλή ο άνθρωπος

Ανήκει στις νυφίτσες και τα κουνάβια και όχι στις αρκούδες, όπως πολλοί νομίζουν.

Τρέφεται κυρίως με μπαμπού, αλλά είναι παμφάγο και τρώει επίσης αυγά, πουλιά, έντομα, λουλούδια, μούρα και μικρά θηλαστικά.

Είναι ένα μοναχικό ζώο, δραστηριοποιείται κυρίως από το σούρουπο έως την αυγή και είναι σε μεγάλο βαθμό καθιστικής ζωής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν αισθάνονται ότι απειλούνται, τα κόκκινα πάντα θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν. Αν δεν μπορούν πλέον να διαφύγουν, στέκονται στα πίσω πόδια τους έτσι ώστε να φαίνονται μεγαλύτερα και χρησιμοποιούν τα αιχμηρά νύχια στα μπροστινά πόδια τους για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top