Βελτιωμένη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Καβάλα

Η φωτιά φαίνεται να βαίνει προς οριοθέτηση

Ρεπορτάζ του Θανάση Σοφιανού από το kavalapost.gr για τη φωτιά στην Καβάλα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (21.08.23)

Τις αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν σε Διαλεκτό και Αβραμυλιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε τη Δευτέρα στην περιοχή της Χρυσούπολης Καβάλας. Η φωτιά φαίνεται να βαίνει προς οριοθέτηση.

Φωτιά στην Καβάλα: Κάηκαν τουλάχιστον 15 σπίτια σε Διαλεκτό και Αβραμυλιά

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο η γενικότερη εικόνα της παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη και εφόσον δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο καιρού, δεν αποκλείεται σήμερα να οριοθετηθεί, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, με 15 υδροφόρα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ αναμένεται η συνδρομή από αέρος δύο αεροσκαφών.

Φωτιά στην Καβάλα: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες - Εκκενώσεις επτά περιοχών

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική περιοχή του χωριού Διαλεκτό και με τη δύναμη των ανέμων δημιούργησε πολλά μέτωπα πλησιάζοντας σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Νέστου, ενώ σύμφωνα με αναφορές που υπάρχουν, έχει κάψει σπίτια στις τοπικές κοινότητες Αβραμυλιάς και Γέροντα, ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top