Νέα Φιλαδέλφεια: Νέα βίντεο από τα επεισόδια και τη σύλληψη των χούλιγκαν

Πώς έγινε το ντου - Πώς τους συνέλαβαν ενάμιση χιλιόμετρο μακριά

Νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Σε αυτά καταγράφεται πώς ξεκίνησε η δολοφονική επίθεση των Κροατών και πώς έγινε στη συνέχεια η σύλληψή τους από τους αστυνομικούς

Νέα Φιλαδέλφεια: Στη φυλακή 12 κατηγορούμενοι - Ένας Έλληνας ανάμεσά τους

Στο νέο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Star, καταγράφεται η στιγμή που Κροάτες και Έλληνες συμπλέκονται και φαίνεται για πρώτη φορά πώς ξεκίνησε η φονικη σύγκρουση. Οι μαυροντυμένοι έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας στυλιάρια, σίδερα, μαχαίρια και φωνάζουν. Τα κραδαίνουν σαν να πηγαίνουν σε πόλεμο. Η έφοδος ξεκινά.

Θρήνος στην κηδεία του Μιχάλη - «Πού σε πηγαίνουν παιδάκι μου;»

Πώς έγιναν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ακούγονται εκρήξεις, ενώ σε κάποια στιγμή, εκσφενδονίστηκε μια φωτοβολίδα σε ευθεία βολή. 

Το σκηνικό απόκοσμο. Οι μαυροντυμένες φιγούρες διακρίνονται ανάμεσα σε κόκκινες και πράσινες λάμψεις από τα καπνογόνα και τις μολότοφ. Το διπλανό δασάκι άρπαξε φωτιά. Οι κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατημένοι, ενώ τα σκυλιά γαβγίζουν ασταμάτητα από το θόρυβο.

Επεισόδια με Κροάτες στη Νέα Φιλαδέλφεια

Από την άλλη πλευρά, στα πλάγια του γηπέδου, βρίσκονται οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, όπως φαίνεται στο βίντεο του hooligans cz. Έχουν ακούσει την έφοδο και τρέχουν να δουν τι συμβαίνει. Φορούν μόνο σορτσάκια και φανέλες και είναι φανερό ότι δεν πήγαιναν για «πόλεμο».

Στο μπλοκ των Κροατών βρισκόταν και ο Έλληνας με την πράσινη φωτοβολίδα. Έφτασαν στο σημείο που βρίσκονται οι καφετέρες έξω από το γήπεδο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μάχη σώμα με σώμα.

Νέα Φιλαδέλφεια: Η στιγμή των συλλήψεων ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο

Μετά τα επεισόδια, οι Κροάτες έφυγαν προς τα Πατήσια. Το Star και ο Βαγγέλης Γκούμας εξασφάλισαν αποκλειστικό βίντεο που δείχνει πώς κατάφεραν οι αστυνομικοί να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη.

Οι χούλιγκανς κατάλαβαν ότι οι άνδρες της Ομάδας Δράσης τους εντόπισαν και τρέχουν για να ξεφύγουν. Μπήκαν σε παρακείμενο στενό και προσπάθησαν να κρυφτούν στη γωνιά μιας πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί, όμως, έφτασαν στο σημείο και τους συνέλαβαν.

Νέα Φιλαδέλφεια: Η σύλληψη των κατηγορούμενων

Η οδός Ανθέως απέχει περίπου ενάμιση χιλιόμετρο με τα πόδια από το γήπεδο της ΑΕΚ όπου έγινε η συμπλοκή. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, οι χούλιγκαν, αν και κυκλοφορούσαν όλοι μαζί, είχαν προλάβει να πετάξουν τα καδρόνια, τα σίδερα και τα μαχαίρια, ώστε να μη βρεθούν πάνω τους ενοχοποιητικά στοιχεία.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top