Κέρκυρα: Στη φυλακή ο μαφιόζος chef που καταζητούταν 11 χρόνια

Ήταν στο Top 100 των καταζητούμενων της Ιταλίας

Στις φυλακές Κέρκυρας οδηγήθηκε ο 60χρονος Ιταλός μαφιόζος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Κέρκυρα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Νάπολης για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα. 

Συνελήφθη στην Κέρκυρα καταζητούμενος Ιταλός μαφιόζος

Σύμφωνα με το CorfuTVnews οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και στη συνέχεια εκδόθηκε φυλακιστήριο για τις φυλακές Κέρκυρας. 

Εν συνεχεία ο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί στην Ιταλία, αφού πρώτα μελετήσει τη δικογραφία που θα αποστείλουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές. 

Ο Ιταλός μαφιόζος ζούσε τα τελευταία 11 χρόνια στην Κέρκυρα με τη σύντροφο και το παιδί τους

Ο Ιταλός μαφιόζος ζούσε τα τελευταία 11 χρόνια στην Κέρκυρα με τη σύντροφο και το παιδί τους

Πάντως ο 60χρονος ζητά να μην εκδοθεί στην Ιταλία, επικαλούμενος ότι έχει δημιουργήσει οικογένεια στην Ελλάδα και ότι τα οικονομικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί. 

Έλληνας ομογενής ύποπτος για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Τζέιμς Μπούλτζερ

Κέρκυρα: Τον «πρόδωσε» η αγάπη του για τη Νάπολι

Η αγάπη του 60χρονου για την ποδοσφαιρική ομάδα της Νάπολι ήταν αυτή που τον πρόδωσε και οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό του. 

Μια φωτογραφία του να πανηγυρίζει στο μπαλκόνι εστιατορίου στην Κέρκυρα για το πρωτάθλημα που κατέκτησε η αγαπημένη του ομάδα ήταν αρκετή για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της σύλληψής του. 

Κέρκυρα: Ήταν ο «λογιστής» της Μαφίας

Ο 60χρονος ήταν ο «λογιστής» της Contini Camorra, φατρίας της ναπολιτάνικης μαφίας και ξέπλενε μαύρο χρήμα, φτιάχνοντας εικονικές εταιρείες με τις οποίες εξαπατούσε προμηθευτές και πιστωτές. 

Ιταλός ακροδεξιός μαφιόζος χτύπησε δημοσιογράφο και οπερατέρ της Rai

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera είχε καταδικαστεί ερήμην του ως επικεφαλής οργάνωσης που κατηγορείται για συστηματική φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη και απάτη σε βάρος ξένων προμηθευτών. 

Από το 2012, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του από την Ιταλία, ζούσε στην Κέρκυρα με τη σύντροφο και την κόρη τους κι εργαζόταν ως chef σε εστιατόριο. 

Κέρκυρα: Στο Top 100 των καταζητούμενων στην Ιταλία

Ταυτόχρονα ο 60χρονος μαφιόζος ήταν στη λίστα των 100 πιο επικίνδυνων φυγόδικων της Ιταλίας. Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψη με ποινή φυλάκισης 14 ετών και 4 μηνών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top