Έλληνας ομογενής ύποπτος για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Τζέιμς Μπούλτζερ

Τον χτύπησε με κλειδαριά και του έβγαλε τα μάτια

Ο Γκίας και ο Μπούλτζερ

Ένας Έλληνας ομογενής βρίσκεται ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους για την άγρια δολοφονία του αρχιμαφιόζου Τζέιμς «Γουάιτι» Μπούλτζερ μέσα στις ομοσπονδιακές φυλακές Χάζελτον. 

Σύμφωνα με την Boston Globe και τους New York Times, ένας από τους δύο βασικούς υπόπτους είναι ο 51χρονος Φώτιος «Φρέντι» Γκίας με καταγωγή από την Ελλάδα. 

O Φώτιος Φρέντι Γκίας

Ο 89χρονος Μπούλτζερ, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της μαφίας της Βοστώνης εκτελέστηκε στη φυλακή Χάζελτον στη Δυτική Βιρτζίνια, λίγες ώρες αφότου μεταφέρθηκε εκεί την Τρίτη. 

Ο δολοφόνος του τον είχε χτυπήσει μέχρι θανάτου με μια κλειδαριά που είχε βάλει μέσα σε μια κάλτσα και του είχε βγάλει μερικώς τα μάτια. 

Ο Μπούλτζερ

Ο Φώτιος «Φρέντι» Γκίας, εκτίει στη συγκεκριμένη φυλακή ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του αρχηγού της μαφίας «Big Al’ Bruno» το 2003. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τη δολοφονία του Μπούλτζερ, ο Γκίας μεταφέρθηκε στην απομόνωση των φυλακών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει τίποτα. 

Ο Έλληνας ομογενής θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς εκτελεστές της μαφίας. Μπήκε στο στόχαστρο ως ύποπτος γιατί αντιπαθούσε τα… «καρφιά» και ήταν γνωστό ότι ο Μπούλτζερ συνεργαζόταν με το FBI. Εκτός από αυτό όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, ο Γκίας μισούσε τον Μπούλτζερ γιατί θεωρούσε ότι είχε βοηθήσει τις αρχές ώστε να παγιδευτεί για φόνο ένας φίλος του. 

Ποιος είναι ο Φώτιος «Φρέντι» Γκίας

Ο Γκίας και ο αδελφός του είναι σεσημασμένοι για τη δράση τους με τη μαφία και αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο στη δυτική Μασαχουσέτη. 

Από την εφηβεία τους ακόμα ξεκίνησαν να έχουν μπλεξίματα με τον νόμο. Ο Ταί Γκίας ήταν 17 ετών όταν καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλακή για πυροβολισμούς με τουφέκι στον αέρα κατά τη διάρκεια σχολικού αγώνα χόκεϊ.

Και ο Φώτιος όμως δεν πήγαινε πίσω. Από μικρός ήταν ιδιαίτερα βίαιος με όσους πίστευε ότι ήταν «καρφιά» της αστυνομίας, αλλά και με όσους κακοποιούσαν ή σκότωναν γυναίκες. Δεν είχε διστάσει κάποτε να απειλήσει μάρτυρα, ο οποίος θα κατέθετε κατά του αδελφού του. 

Ο Μπούλτζερ

Τα δύο αδέλφια δρούσαν υπό τις εντολές του αρχηγού της μαφίας Άντονι Αριλότα, αλλά λόγω της ελληνικής καταγωγής τους δεν μπορούσαν να γίνουν πλήρη μέλη της ιταλικής μαφίας. 

Ποιος ήταν ο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπούλτζερ

Ο Μπούλτζερ για χρόνια ζούσε διπλή ζωή, καθώς ήταν πληροφοριοδότης του FBI. 

Υπήρξε ένας από τους πιο διαβόητους μαφιόζους των ΗΠΑ. Γεννήθηκε το 1929 στη Βοστώνη και όλοι τον αποκαλούσαν «Γουάιτι», λόγω των ξανθών μαλλιών του, αλλά λέγεται ότι ίδιος σιχαινόταν αυτό το παρατσούκλι. Όταν ήταν έφηβος εντάχθηκε στη συμμορία Σάμροκς, συνελήφθη και κατέληξε σε αναμορφωτήριο ανηλίκων.

Τον Αύγουστο του 2013 ο Μπούλτζερ κρίθηκε ένοχος για 11 δολοφονίες και άλλα εγκλήματα, όπως εκβιασμούς, και καταδικάστηκε σε δις ισόβια συν πέντε χρόνια κάθειρξη. Είχε προσπαθήσει σκληρά να αποφύγει τη φυλακή καθώς μεταξύ άλλων, σκότωσε μάρτυρες κατηγορίας, δωροδοκούσε διεφθαρμένους αστυνομικούς και έζησε ως φυγόδικος επί 16 χρόνια. Τον πρόδωσε όμως ένα πρώην μοντέλο από την Ισλανδία η οποία έδωσε τις αρχικές πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψή του, τον Ιούνιο του 2011, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας, όπου ζούσε με την επί πολλά χρόνια σύντροφό του.

Ο Μπούλτζερ, τον οποίο υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία "Black Mass" το 2015, ήταν γνωστός για τη βαναυσότητα του και την ευερεθιστότητα του. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι στραγγάλισε δύο γυναίκες με τα χέρια του και βασάνισε επί ώρες έναν άνδρα, πριν να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top