Εύβοια: Δραματική καταδίωξη Τούρκων διακινητών στην Κύμη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό το βράδυ της Πέμπτης στην ευρύτερη θαλάσσια και χερσαία περιοχή της Κύμης, στην Εύβοια.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της. Συμμετοχή στην επιχείρηση είχαν στελέχη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. και στελέχη από τις λιμενικές Αρχές Χαλκίδας - Κύμης - Αλιβερίου, με τρία περιπολικά σκάφη και επτά περιπολικά οχήματα.

Καταδίωξη Τούρκων διακινητών στην Πάτμο - Έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς

Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου - Κοσκινών -νοτιοανατολικά των ακτών της Εύβοιας-  εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος μήκους περίπου 10 μέτρων, από το οποίο αποβιβάστηκαν 27 παράτυποι μετανάστες.

Κατά τον απόπλου του σκάφους προς την ανοιχτή θάλασσα με πιθανό προορισμό τις τουρκικές ακτές, ο χειριστής του αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των στελεχών των περιπολικών σκαφών, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό των περιπολικών σκαφών και τη διαφυγή του.

Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα το σκάφος να ακινητοποιηθεί και λίγο αργότερα συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες Τούρκοι διακινητές.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top