Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές από το Σάββατο

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος στη χώρα με το νέο κύμα καύσωνα να κορυφώνεται την Παρασκευή και το Σάββατο. Ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από το απόγευμα του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C σε αρκετές περιοχές στη χώρα.

Στον χάρτη φαίνονται οι ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης και οι θερμές αέριες μάζες που θα προκαλέσουν το κύμα υψηλών θερμοκρασιών στα Βαλκάνια και στην χώρα μας. Καθώς οι ψυχρότερες αέριες μάζες και η ατμοσφαιρική διαταραχή με την οποία συνδέονται θα κινηθούν ανατολικά θα προκαλέσουν τα τοπικά φαινόμενα, την ενίσχυση των ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας που αναφέρθηκε παραπάνω.

Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο

Από το απόγευμα του Σαββάτου οι ψυχρότερες αέριες μάζες θα μεταφερθούν επηρεάζοντας καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή ιδιαίτερα την Κυριακή. 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς «από το απόγευμα του Σαββάτου το #ψυχρό_μέτωπο που έρχεται από τα Βορειοδυτικά θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες και θα ενισχύσει τους ανέμους Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή».

Η πρόβλεψη του καιρού για το Σάββατο και την Κυριακή

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα, τη Μακεδονία και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και την κεντρική Στερεά, με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδευτούν από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά αναμένεται βελτίωση.

Καιρός: Επιστροφή καύσωνα με 40άρια – Ποιες θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες;

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρόςθα είναι ο καιρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και δε θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Ωστόσο θα υπάρξει γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top