Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με τη συμμετοχή ΜΚΟ! 

Οι αποκαλύψεις  ΕΛΑΣ για παράνομη είσοδο μέσω Λέσβου  

Στην αποκάλυψη για δυο  οργανώσεις που διευκόλυναν την παράνομη είσοδο μεταναστών στην χώρα μέσω της Λέσβου, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Λιμενικό και την ΕΥΠ. 

Έβρος: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. διακινητής για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έχουν ταυτοποιηθεί 20 άτομα. Πρόκειται για διακινητές, μέλη ΜΚΟ και υποστηρικτικές ομάδες, ενώ 16 άτομα παραμένουν άγνωστα. 

Πρόκειται για εκείνους που μέσω εφαρμογών, για να μη γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές έδιναν πληροφορίες σε ΜΚΟ  για τις αφίξεις των μεταναστευτικών ροών. Οι δύο  οργανώσεις δρούσαν από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι και τα τέλη Απριλίου του 2023. 

Yπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο - Επιχειρούν ακόμα στην Ηλεία

Οι περισσότεροι είχαν έδρα τη Λέσβο, ενώ άλλοι ήταν στην Τουρκία και στη Γερμανία. Έχουν διαπιστωθεί 31 τουλάχιστον αφίξεις λέμβων στο νησί με συνολικά 946 μετανάστες. 

Στη Λέσβο υπήρχαν δύο υποστηρικτικές ομάδες των εγκληματικών οργανώσεων, με 13 μέλη, τα οποία έμεναν  στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού. 

Μεταναστευτικό: Ουγγαρία και Πολωνία μπλοκάρουν τη συμφωνία

Κατηγορούνται ότι έδιναν πληροφορίες στους διακινητές στην Τουρκία, στους μετανάστες για το πού να κρυφτούν, ενώ ενημέρωναν και ΜΚΟ για τον χρόνο και τον τόπο άφιξης μεταναστών στο νησί. 

Η δικογραφία έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα και έχει ενημερωθεί και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top