Φωτιά Νέα Αγχίαλος: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην αποθήκη πυρομαχικών

Αύριο η ασφαλής εξουδετέρωση των εκρηκτικών

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο έριξε κάτω τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ που έκανε τη μετάδοση

Καλύτερη είναι η εικόνα από τις Μικροθήβες, όπου βρίσκονται οι αποθήκες των πυρομαχικών, το βράδυ της Πέμπτης, μετά τον εφιάλτη με τις εκρήξεις που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες νωρίτερα, στη Νέα Αγχίαλο.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε στην περιοχή του Αερινού, όπου η φωτιά καίει με μεγάλη ένταση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Αστυνομία και πυροσβεστικά φτιάχνουν αντιπυρική ζώνη για να μην ξεφύγει η φωτιά. 

Κόλαση με εκρήξεις στη Μαγνησία - Η φωτιά μπήκε σε αποθήκη πυρομαχικών

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Νέα Αγχιάλος συγκλονίστηκε από αλλεπάλληλες εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών

Η φωτιά έφτασε μέχρι την αποθήκη των πυρομαχικών που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, δια θαλάσσης εκκενώθηκαν 133 πολίτες. Στον Βόλο, περίπου 2.500 άνθρωποι θα φιλοξενηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, ενώ ο δήμος έχει φροντίσει για φάρμακα και φαγητό. Να σημειωθεί ότι από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. 

Φωτιά Νέα Αγχίαλος: Εκκένωση της περιοχής μέσω θαλάσσης!

Νέα Αγχίαλος: Αύριο η ασφαλής εξουδετέρωση των εκρηκτικών

Στην περιοχή της αποθήκης πυρομαχικών το θερμικό φορτίο παραμένει μεγάλο. Από αύριο θα μπουν πυροτεχνουργοί και στελέχη του ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς) που έχουν μεγάλη εμπειρία από τον εντοπισμό και την ασφαλή εξουδετέρωση εκρηκτικών. 

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθεί τις επόμενες ημέρες, είναι το πόσα και ποια πυρομαχικά εξερράγησαν, αλλά και πώς θα λειτουργήσει ξανά η μονάδα με ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top