Κόλαση με εκρήξεις στη Μαγνησία - Η φωτιά μπήκε σε αποθήκη πυρομαχικών

Εκκενώνεται δια θαλάσσης η Νέα Αγχίαλος

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στη Μαγνησία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ακούγονται εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας όπου και έχουν φτάσει οι φλόγες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η αποθήκη είχε εκκενωθεί εγκαίρως από το προσωπικό που υπηρετεί εκεί. Αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από τα πυροσβεστικά μέσα, οι ισχυροί άνεμοι «έσπρωξαν» τη φωτιά προς τα μέσα.   

Ανησυχητική η κατάσταση στη Νέα Αγχίαλο / Eurokinissi 

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η φωτιά φαίνεται να μπήκε σε στρατόπεδο στην περιοχή Καράμπα. Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι αποθήκες πυρομαχικών της Αεροπορίας βρίσκονται πάνω από τις Μικροθήβες, ενώ σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις. Από τις εκρήξεις, έσπασαν τζάμια σε Νέα Αγχίαλο και Μικροθήβες.

Ανησυχητική η κατάσταση στη Νέα Αγχίαλο / Eurokinissi 

Στη συγκεκριμένη περιοχή, υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές, καθώς και δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες υπάγονται στην 111 Πτέρυγα Μάχης, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι τον Βόλο.

Φωτιά Μαγνησία: Μηνύματα για εκκένωση σε πολλούς οικισμούς

Νέο μήνυμα εκκένωσης από το «112» εστάλη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σε κατοίκους της περιοχής στο Καστράκι της Μαγνησίας λόγω των ισχυρών ανέμων. Νωρίτερα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο φωτιάς, ωστόσο η φωτιά που μαίνεται ήδη από χθες, Τετάρτη, αναζωπυρώθηκε. 

Βόλος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά - Κάηκαν 50.000 στρέμματα γης

Όπως ανέφερε η ειδοποίηση, οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι καλούνται να εκκενώσουν προς τις Μικροθήβες, καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στις κατοικίες τους.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν και οι περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 προκειμένου να εκκενώσουν τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Εκκενώσεις από τη θάλασσα - Ιδιωτικά σκάφη στη «μάχη»

Στη Νέα Αγχίαλο έχουν σπεύσει ιδιωτικά σκάφη και προχωρούν σε εκκενώσεις δια θαλάσσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη συμφόρηση στους δρόμους και για αυτό βοηθούν τα πλωτά μέσα.

Εκκενώνονται οι περιοχές γύρω από τον Βόλο / Eurokinissi 

Εκκενώνεται δια θαλάσσης η Νέα Αγχίαλος / Eurokinissi 

Εθελοντές βοηθούν σκύλο να μπει στο σκάφος / Eurokinissi  
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top