Κάρυστος: 45 ετών το Canadair που έστειλε στον θάνατο τους δύο ήρωες!

Θρήνος για τους δύο σμηναγούς που «χάθηκαν»

45 ετών το Canadair που έστειλε στον θάνατο τους δύο ήρωες! / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μαύρη μέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία. Δύο γενναίοι πιλότοι ο Περικλής και ο Χρήστος, έπεσαν πάνω στο καθήκον, παλεύοντας να σβήσουν τις φλόγες που μαίνονται στην Κάρυστο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Canadair με το οποίο επιχειρούσαν ήταν πολύ παλιό.

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Αυτοί είναι οι δύο πιλότοι που σκοτώθηκαν

Πάνω από 45 ετών είναι τα Canadair που επιχειρούν κάθε καλοκαίρι στις αντίξοοες συνθήκες των καταστροφικών πυρκαγιών. Ένα από από αυτά, έστειλε στον θάνατο τους δύο πιλότους, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος.

Φωτιά στην Κάρυστο: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Canadair

Αυτό, όμως, που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι αξιωματικοί φέρεται να είχαν επισημάνει ότι τα Canadair έβγαζαν πολλά προβλήματα και είχαν ζητήσει την αντικατάστασή τους.

Πτώση Canadair: Πατέρας θα γινόταν ο ένας εκ των δύο πιλότων

Την ίδια ώρα, στο «φως» έρχονται λεπτομέρειες από τις ζωές που αφήνουν πίσω τους οι δύο αδικοχαμένοι πιλότου. Ο 36χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς αφήνει πίσω του μια έγκυο σύζυγο, λίγο πριν φέρει στη ζωή το πρώτο τους παιδί. Όμως και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός δεν πρόλαβε να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

Οι δύο πιλότοι που σκοτώθηκαν μετά την πτώση του Canadair

Οι άτυχοι πιλότοι που βρήκαν τραγικό θάνατο

Τα σενάρια που εξετάζονται για την πτώση του Canadair με τους δύο νεκρούς πιλότους

Αυτό που γεννά ερωτήματα και εξετάζει η Πολεμική Αεροπορία είναι γιατί το εν λόγω αεροσκάφος πετούσε πολύ χαμηλά στην τελευταία υδροληψία, λίγο πριν συντριβεί.

Παλιοί μηχανικοί με γνώσεις στα συγκεκριμένα είδη αεροσκαφών που συνομίλησαν με τον δημοσιογράφο του Star επεσήμαναν ότι το χτύπημα σε αυτόν τον πλωτήρα μπορεί να άλλαξε την πτητική ικανότητα του αεροπλάνου.

Όμως υπάρχει και ένα άλλο ενδεχόμενο: ο κινητήρας να είχε πρόβλημα και να μην κατάφερε να σηκωθεί.

Κάρυστος: Πώς έγινε η μοιραία συντριβή του Canadair

Το αεροσκάφος μόλις είχε πραγματοποιήσει ρίψη νερού σε μέτωπο της φωτιάς. Στη συνέχεια επιχείρησε να πάρει δεξιά στροφή, όμως πέταξε πολύ χαμηλά και το φτερό του χτύπησε το φτερό του σε ένα δέντρο.

Ένα κομμάτι από τον πλωτήρα ξεκόλλησε λίγα δευτερόλεπτα μετά, έπεσε σε χαράδρα και ακολούθησε η έκρηξη.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένα ελικόπτερο προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά από την έκρηξη, ενώ στο σημείο προσέγγισαν πυροσβέστες και εθελοντές.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top