Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Αυτοί είναι οι δύο πιλότοι που σκοτώθηκαν

Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο / Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star

Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του Canadair που συνετριβή των ώρα επιχείρησης στη φωτιά στην Εύβοια. Τριήμερο εθνικό πένθος ανακοίνωσε το ΓΕΑ.

Φωτιά στην Κάρυστο: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Canadair

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης. Πρόκειται για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά, 36 ετών και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών που βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος τύπου CL-215.

Αυτοί είναι οι πιλότοι που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη μοιραία πτώση του Canadair στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κάρυστο

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης και ο 36χρονος  σμηναγός Χρήστος Μουλάς

Ο τραγικός χαμός των δύο νέων πιλότων έχει βυθίσει στο πένθος της Ένοπλες Δυνάμεις, με το ΓΕΑ να κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος από 25 έως 27 Ιουλίου 2023.

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Πτώση Canadair στη φωτιά στην Κάρυστο

Τα απομεινάρια του Canadair που έπεσε στην Κάρυστο, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης του πύρινου μετώπου / Φωτογραφία Eurokinissi 

Κάρυστος: Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα με θύματα του δύο πιλότους

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως, το Canadair τύπου CL-215 πλησίασε πολύ χαμηλά για να σβήσει τη φωτιά. Στη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος. Το αεροσκάφος καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη.

Πτώση Canadair: Η ανακοίνωση του Νίκου Δένδια

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε για το τραγικό δυστύχημα: «Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top