Καλλιθέα: Νεκρός εργαζόμενος στον δήμο - «Δούλευε μέσα στον καύσωνα»

Τι καταγγέλλει το συνδικάτο - Η απάντηση του δήμου

Δεκάδες πολίτες στα νοσοκομεία με θερμοπληξία / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Νεκρός εργαζόμενος στον δήμο Καλλιθέας, με εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι εργαζόταν σε συνθήκες καύσωνα και ότι πέθανε πιθανώς από θερμοπληξία.

Θερμική εξάντληση και θερμοπληξία - Οδηγίες προστασίας από το Υπ. Υγείας

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας εργαζόμενος στον δήμο Καλλιθέας. Το συνδικάτο των εργαζομένων σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι το θύμα κατέληξε από θερμοπληξία, αφού «εργαζόταν εν μέσω καύσωνα ενώ αποδεδειγμένα ανήκε σε ευπαθή ομάδα».

Καύσωνας: Πρώτος νεκρός από τη ζέστη - Έπαθε θερμοπληξία

Από την πλευρά του, ο δήμος Καλλιθέας ανέφερε ότι ο δήμαρχος της περιοχής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού. 

«Σχετικά με την τραγική απώλεια του 49χρονου εργαζόμενου μας στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση πυ εξέδωσε ο δήμος.

Σημειώνεται ότι σήμερα μέχρι τις 14.00 στο Λεκανοπέδιο Αττικής μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα πέντε άτομα με θερμοπληξία. 

Την Κυριακή τα άτομα που διεκομίσθηκαν με θερμοπληξία ήταν 41 και την Παρασκευή που εφημέρευε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μεταφέρθηκαν 13 άτομα με θερμοπληξία, ένας εκ των οποίων κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top