Καύσωνας: Ο υδράργυρος χτύπησε «κόκκινο» και σήμερα 

Έρχονται θερμοκρασίες – ρεκόρ το Σαββατοκύριακο  

Δεύτερη μέρα της επέλασης του νεότερου καύσωνα και οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. Το ρεκόρ έσπασαν σήμερα το Λουτράκι, η Μεγαλόπολη και η Θήβα με τον υδράργυρο να πιάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου. 41 έδειξε το θερμόμετρο στη Λειβαδιά, την Άμφισσα και τη Στυλίδα,  ενώ στους 40 βαθμούς Κελσίου «σκαρφάλωσε» στα Τρίκαλα και τη Λάρισα. 

Καύσωνας: 8 εκατ. στην Ελλάδα θα βιώσουν σήμερα θερμοκρασίες άνω των 39 °C 

Έκτακτη σύσκεψη για τον καύσωνα   

Θα είναι ένα πολύ δύσκολο τριήμερο με ακραίες συνθήκες προειδοποίησε και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον καύσωνα.       

«Γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι θα έχουμε ακραίες  καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες. Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι έξω στα άλση, στα δάση, στις πόλεις προκειμένου να μπορέσει να συνδράμει» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.  

Καύσωνας: «Θα σπάσει το ρεκόρ του 1987», λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ

«Θερμή εισβολή» στην καρδιά της Αθήνας: Ο καύσωνας ερήμωσε την πόλη 

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών οι πολίτες έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Στις 11. 30 το πρωί όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα του ρεπορτάζ του Star, η οδός Ερμού ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας, ήταν σχεδόν άδειος.

Έρημη πολή η Αθήνα λόγω του καύσωνα

Έρημη πόλη η Αθήνα λόγω του καύσωνα  

Ακόμη και το ωράριο αποκομιδής απορριμμάτων αλλάζει στην Αθήνα λόγω του καύσωνα. Η αποκομιδή θα σταματάει 12-5 μμ, εκτός από ένα όχημα ασφαλείας.

Χαλκίδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης ψησταριάς για θάνατο 46χρονου από θερμοπληξία 

Συνεχίζονται παράλληλα οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας για τη θερμική καταπόνηση εργαζομένων. Επιβλήθηκε πρόστιμο 10,000 ευρώ σε υπεύθυνο οικοδομής όπου 5 εργαζόμενοι δούλευαν μέσα στο καταμεσήμερο.   

«Θέλω να παρακαλέσω όλες τις επιχειρήσεις να τηρήσουν αυτή την υπουργική μου απόφαση αλλιώς η Επιθεώρηση Εργασίας θα πάει αμέσως την ίδια μέρα για να επιβάλει τα αναλογούντα πρόστιμα» διαμήνυσε ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από τη Βουλή.  «Η προστασία των εργαζομένων να μην περιοριστεί σε συστάσεις. Να εξασφαλιστεί με εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης.  

Γεωργιάδης για καύσωνα: Παύση εργασίας το μεσημέρι ή πρόστιμο

Η Ακρόπολη παραμένει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές. 

Ακρόπολη: Ουρές λόγω του περιορισμένου λόγω καύσωνα ωραρίου λειτουργίας

Ακρόπολη: Ουρές λόγω του περιορισμένου λόγω καύσωνα ωραρίου λειτουργίας   

Αγέρωχοι οι Εύζωνες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Η ζέστη μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αφόρητη. Κι όμως οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς παρέμειναν στις θέσεις τους κάτω από τον καυτό ήλιο, άλλοτε με πειθαρχία στις κινήσεις, κι άλλοτε σε απόλυτη ακινησία.  Με το βλέμμα αγέρωχο στέκουν όπως πάντα ακλόνητοι στην τιμητική σκοπιά τους. 

Αγέρωχοι οι Εύζωνες παρά τον καύσωνα  

Ο αξιωματικός υπηρεσίας της Προεδρικής Φρουράς πλησιάζει για να τους προσφέρει παγωμένο νερό. Σκουπίζει τον ιδρώτα από το μέτωπό τους, εικόνες που αποτυπώνονται στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top