Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στα εξωτικά Κουφονήσια!

Αφεθείτε στη μαγεία των Μικρών Κυκλάδων για ξέγνοιαστες διακοπές

Εάν αποφασίσετε φέτος το καλοκαίρι να επισκεφθείτε τα Κουφονήσια, θα μαγευτείτε από τα παραδεισένια νερά και το μοναδικής ομορφιάς εξωτικό τοπίο. Εδώ ο χρόνος σταματά... αφήστε στην άκρη το ρολόϊ και το κινητό σας τηλέφωνο και αφεθείτε στους χαλαρούς ρυθμούς του νησιού. 

Τήνος: Διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων

Πρόκειται για έναν προορισμό που αποτελεί σύμπλεγμα δύο νησιών, του «Πάνω» (ή «Άνω») και του «Κάτω» Κουφονησίου. Το Πάνω Κουφονήσι είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός, όπου θα βρείτε ό,τι παροχές χρειάζεστε για να κάνετε ονειρεμένες διακοπές δίπλα στη θάλασσα. Το Κάτω Κουφονήσι είναι αρκετά απομονωμένο, χωρίς πολλές παροχές

Τα Κουφονήσια είναι ένα από τα μικρότερα κατοικημένα νησιά στο Αιγαίο, τόσο μικρό που δε χρειάζεστε ΙΧ για να το εξερευνήσετε, αφού μπορείτε να το γυρίσετε περπατώντας ή με το τοπικό λεωφορείο ή να νοικιάσετε ποδήλατα - ένα ακόμα συν εάν επιθυμείτε να μειώσετε το budget των καλοκαιρινών σας διακοπών. 

Διαμονή στα υπέροχα Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια φημίζονται για τις ξέγνοιαστες διακοπές που προσφέρουν στους επισκέπτες που θα τα προτιμήσουν. Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε νωρίς το κατάλυμα που θα επιλέξετε μείνετε, ανάλογα με το πλάνο των δικαοπών σας, καθώς και τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, αφού πρόκειται για ένα νησί που έχει μεγάλη ζήτηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο Πάνω Κουφονήσι, το οποίο είναι αρκετά ανεπτυγμένο τουριστικά και προσφέρει παροχές για άνετες διακοπές, υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαμονή. Μέρη όπου θα βρείτε κυρίως καταλύματα (δωμάτια, ξενοδοχεία και σπίτια προς ενοικίαση) για να μείνετε στις διακοπές σας είναι η Χώρα, το λιμάνι, ο Φανός, το Πορί, καθώς και η Παραλία Χαροκόπου. 

Παλαιότερα στο νησί υπήρχε και οργανωμένο κάμπινγκ, το οποίο, πλέον έχει κλείσει.

Στη γραφική Χώρα με το χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο χρώμα θα βρείτε όλα τα απαραίτητα (φαρμακείο, μίνι μάρκετ, ιατρείο κλπ), ενώ έχει αρκετά μέρη που μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα και φυσικά να διασκεδάζετε και να πίνετε τα καλοκαιρινά βράδια το ποτό σας.

Κουφονήσια: Θα μαγευτείτε από τις τροπικές παραλίες

Όλες οι παραλίες είναι σαν τρπικές και είναι και φιλικές προς τις οικογένειες με παιδιά, καθώς είναι πεντακάθαρες, αμμώδεις, με ρηχά νερά. Μπορείτε να τις προσεγγίσετε μέσω μονοπατιών από τη Χώρα ή με καραβάκι. Είναι όλες ανοργάνωτες, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσετε για την απαραίτητη σκιά. 

Κάποιες από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι οι: Άμμος, Πάνω Κουφονήσι, Παραλία Χαροκόπου ή Φοίνικας, Φανός, Ιταλίδα, Πισίνα, Πορί και Γάλα.

Νάξος: Οι ομορφότερες παραλίες της «ψυχής» των Κυκλάδων!

Πώς να πάτε στα Κουφονήσια - Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα Κουφονήσια συνδέονται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά και τη Ραφήνα. Από τον Πειραιά το ταξίδι διαρκεί από 5 έως 8 ώρες, ενώ από τη Ραφήνα γύρω στις 7 ώρες, ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξετε και τις προγραμματισμένες στάσεις σε λιμάνια. 

Μία επιπλέον επιλογή που έχετε εάν τύχει και βρεθείτε πρώτα στη Νάξο, είναι να πάτε από εκεί στα Κουφονήσια, καθώς όλο το καλοκαίρι αναχωρούν καθημερινά έως και πέντε πλοία που εκτελούν το δρομολόγιο Νάξος - Κουφονήσια. Το ταξίδι διαρκεί από 40 λεπτά έως 2,5 ώρες.

Τέλος, όσον αφορά στο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι τιμές ανά άτομο ξεκινούν από τα 20€ (ανάλογα με το πλοίο και το δρομολόγιο που θα επιλέξετε).

Αφεθείτε στη μαγεία των Μικρών Κυκλάδων και καλές διακοπές!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top