Βίντεο ντοκουμέντο: Τουρίστες κατέρρευσαν από τον καύσωνα στην Ακρόπολη!

Αποκλειστικά πλάνα Star

Η σημερινή κορύφωση του καύσωνα προκάλεσε απανωτές λιποθυμίες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα τουριστών που βρίσκονταν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η κάμερα του Star με τον Βαγγέλη Γκουμα κατέγραψαν αποκλειστικά τρία περιστατικά που χρειάστηκαν παρέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ και δισωστών του ΕΚΑΒ, για να αντιμετωπιστούν. 

Καύσωνας Κλέων: «Καμίνι» η Θήβα με 44,2 βαθμούς Κελσίου!    

Αφόρητη ήταν σήμερα η ζέστη στο κέντρο της Αθήνας, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Ο καύσωνας δεν πτόησε, όμως, τους τουρίστες, που έσπευσαν να επισκεπτούν το μνημείο της Ακρόπολης. Αρκετοί από αυτούς, όμως, δεν άντεξαν τη ζέστη και λιποθύμησαν.

Η πρώτη λιποθυμία στην Ακρόπολη σημειώθηκε λίγο πριν της 9.00 το πρωί. Βίντεο που ανέβασε η αστυνομία, με τη γυναίκα να μεταφέρεται με το φορείο ως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 

Καύσωνας: Τουρίστρια κατέρρευσε στην Ακρόπολη

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Μια τουρίστρια που περίμενε στην ουρά για να βγάλει εισιτήριο κατέρρευσε. Διασώστες που ήταν στην περιοχή έσπευσαν να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Τουρίστες λιποθύμησαν στην Ακρόπολη από τον καύσωνα

Λίγα λεπτά αργότερα λιποθύμησε και ένα κοριτσάκι από τον Καναδά.

Το πλήρωμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρισκόταν επί ποδός δε σταμάτησε λεπτό να προσφέρει βοήθεια στους επισκέπτες.

Καύσωνας Κλέων: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες ως τις 15:00 της Παρασκευής

Τα ρεκόρ... ημέρας έπιασαν η Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, η Θήβα και η Σπάρτη με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 43οC.

42 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Λειβαδιά, την Καρδίτσα και τη Στυλίδα, ενώ 41 έπιασε στη Χαλκίδα, τα Τρίκαλα και το Κρανίδι. 

Σταθερά στην... κορυφή έμεινε και η Λάρισα με 42.4 βαθμούς Κελσίου, ενώ καταγραφή από τον  ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-3 αναφέρει ότι η θερμοκρασια εδάφους στον θεσσαλικο κάμπο έφτασε τους 55 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top