Καύσωνας Κλέων: «Καμίνι» η Θήβα με 44,2 βαθμούς Κελσίου!    

Θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς σε 87 μετεωρολογικούς σταθμούς 

Υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας έφερε ο καύσωνας Κλέων σήμερα  Παρασκευή 14/7 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Έξοδος:  Όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι για να γλιτώσουν από τον καύσωνα   

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Meteo.gr) οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι 87 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 14 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου. 

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Στους 44 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Θήβα και ήταν ίση με 44.2 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας Κλέων: Οι μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 14/7/2023

Καύσωνας Κλέων: Οι μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 14/7/2023

Ακολούθησαν η Λιβαδειά (43,0 βαθμοί), το Λευκοχώρι Φθιώτιδας (42,9 βαθμοί), η Σπάρτη (42,7 βαθμοί), η Στυλίδα Φθιώτιδας (42,5 βαθμοί) ο Μυστράς (42, 4 βαθμοί), η Λάρισα (42,4 βαθμοί) και η Καλαμπάκα (42,4 βαθμοί).    

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Αττική  

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και στην Αττική, με την υψηλότερη να καταγράφεται στη Νέα Φιλαδέλφεια (42 βαθμοί Κελσίου), ενώ ακολούθησαν, με 41 βαθμούς,  η Βαρυμπόμπη και το Μαρκόπουλο. 
 

Στα αξιοσημείωτα, ότι υψηλές θερμοκρασίες είχαν και τα βόρεια προάστια, παρότι συνήθως η μέγιστη θερμοκρασία στις συγκεκριμένες περιοχές είναι συνήθως αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας. Ενδεικτικό είναι ότι ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» το μεσημέρι στους  40 βαθμούς σε Κηφισιά και Μαρούσι, όσους είχαν και κεντρικές περιοχές! 
   


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top