Θρήνος στη Φλώρινα: Η ιστορία του 16χρονου που χάρισε ζωή με τον θάνατό του

Είχε τροχαίο με μηχανάκι- Του το είχε πάρει δώρο ο πατέρας του

Όσα είπε κάτοικος του χωριού στη Φλώρινα, το οποίο πενθεί για την απώλεια του 16χρονου, στον Ανέστη Συμεωνίδη και το star.gr

Ένας αιφνίδιος χαμός, ενός 16χρονου αγοριού, συγκλονίζει τη Φλώρινα. Ο θάνατος του Παντελή όμως, που σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανάκι, χάρισε ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας, μετά την απόφαση της οικογένειάς του να δωρίσει τα όργανά του. 

Η οικογένεια και οι φίλοι αποχαιρέτησαν τον 16χρονο Παντελή, στην τελευταία του κατοικία σήμερα το πρωί, σε χωριό της Φλώρινας. 

«Δε φορούσε κράνος το παιδί, γλίστρησε κι έγινε το κακό. Μόλις του είχε πάρει ο πατέρας του το μηχανάκι, καινούργιο ήταν» είπε συγχωριανή της οικογένειας στη Φλώρινα, μιλώντας στον Ανέστη Συμεωνίδη και το star.gr.

O 16χρονος που χάρισε ζωή με τον θάνατό του σε τέσσερις ανθρώπους

Πληροφορίες λένε ότι είναι η δεύτερη τραγωδία που βιώνει η οικογένεια μέσα σε λίγα χρόνια, αφού τον Ιούλιο του 2021 έφυγε από τη ζωή η μητέρα των δύο αγοριών, σε ηλικία 46 ετών.

Ο θάνατος του Παντελή χάρισε ζωή σε τέσσερις συναθρώπους μας

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο facebook, το «δώρο ζωής» σε τέσσερις συνανθρώπους μας από τον θάνατό του 16χρονου.

«Νοσηλευόταν μετά από τροχαίο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ο νεαρός έφυγε από τη ζωή μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας και όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, η οικογένειά του, με μεγαλοψυχία, πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του» αναφέρει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο για να αποκτήσουν ποιότητα ζωής.

Αντίστοιχα, ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του νεαρού, η οποία θα χτυπά πλέον στο στέρνο ενός άλλου ανθρώπου, μετά τη μεταμόσχευση που θα πραγματοποιηθεί σε συμβατό λήπτη. 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του δωρητή για την απώλεια, αλλά και τις θερμότατες ευχαριστίες της για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που  ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων» καταλήγει στην ανάρτησή του το νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top