F1 In Schools: Η Ελλάδα στον μεγαλύτερο μαθητικό διαγωνισμό τεχνολογίας

Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στους παγκόσμιους τελικούς

Εκατοντάδες μαθητές από την Ελλάδα και χιλιάδες παγκοσμίως συμμετέχουν στον μαθητικό διαγωνισμό τεχνολογίας  F1 In Schools, που αποτελεί τον μεγαλύτερο στον κόσμο και λειτουργεί υπό την αιγίδα της παγκόσμιας Ένωσης Αυτοκινήτου. 

Μία από τις ομάδες που κατάφερε να προκριθεί στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού είναι η Wave Racing. 

Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, καλλιεργούν την κριτική ικανότητα σκέψης τους και τους ανοίγονται δρόμοι για την περαιτέρω πορεία τους μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Η ομάδα Wave Racing αποτελείται από μαθητές της Ελληνογερμανικής Αγωγής, αλλά και του English School της Κύπρου. Τα μέλη της ελληνικής ομάδας είναι οι Κωνσταντίνος Μουσαμάς, Αποστόλης Πατέλης, Γιάννης Συργιόπουλος και Κατερίνα Λεονταρίδη. 

Καλούνται να σχεδιάσουν ένα μοντέλο F1 σε μικρή κλίμακα, ενώ εκτός από την επίδοση του αμαξιδίου τους βαθμολογούνται και σε άλλους τομείς, όπως αν μπορούν να δομήσουν τη δική τους επιχείρηση. Έτσι, αξιολογούνται σε τομείς Marketing, Project Management, Enterprise, Προφορική Παρουσίαση της  επιχείρησης στους κριτές, Εκθεσιακό Περίπτερο στους αγώνες, ταυτότητα ομάδας, social media και website.

Οι παγκόσμιοι τελικοί θα διεξαχθούν 8 – 14 Σεπτεμβρίου στη Σινγκαπούρη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top