Φεύγουν οι αδειούχοι του Ιουλίου - Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά

Λιγότερες μέρες διακοπών λόγω του υψηλού κόστους

Έφυγαν οι πρώτοι αδειούχοι του Ιουλίου- Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά/ ρεπορτάζ Λάμπρου Δεμερτζή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε από το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά με τους πρώτους αδειούχους του Ιουλίου να ξεκινούν τις διακοπές τους. Ωστόσο, το υψηλό κόστος αναγκάζει πολλούς συμπολίτες μας είτε να περνούν λιγότερες μέρες σε δημοφιλή νησιά του Αιγαίου, είτε να μένουν σε φίλους και συγγενείς.

Δεκάδες μέτρα ήταν η ουρά με τους ταξιδιώτες, οι οποίοι περίμεναν να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό τις Δυτικές Κυκλάδες, σήμερα το πρωί. Όμως, τα παράπονα για το αυξημένο κόστος των διακοπών δε λείπουν, καθώς οι τιμές έχουν ξεφύγει.  

Μεγάλη έξοδος σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά/ Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Μεγάλη έξοδος σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά/ Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Για παράδειγμα στη Μήλο υπάρχουν δωμάτια με τετραψήφιο νούμερο για μια διανυκτέρευση. «Πάμε Μήλο, το αμάξι είναι 90 ευρώ και 75 τα εισιτήρια. Έχουν ακριβύνει. Η διαμονή είναι από 100 ευρώ για το δίκλινο το πιο φτηνό και μπορεί να φτάσει μέχρι και κάποιες χιλιάδες» είπε ταξιδιώτης. «Η αλήθεια είναι ότι τα πάντα είναι ακριβά» είπε άλλος ταξιδιώτης.

Μίνι καύσωνας: Πόσο θα διαρκέσει και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Ενδεικτικά, για τη Νάξο δύο άτομα με αυτοκίνητο θα πληρώσουν 440 ευρώ, ενώ για τη Σαντορίνη το ταξίδι φτάνει τα 450 ευρώ.

Αν και τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών έχουν αυξηθεί τόσο, ώστε να εκτινάξουν το κόστος για τις διακοπές, εν τούτοις τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100%. Μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου από το λιμάνι του Πειραιά θα αναχωρήσουν περισσότεροι από 30.000 επιβάτες. 

Πόσο κοστίζουν φέτος οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό και καταμαράν

Διακοπές σε φίλους και συγγενείς

Η λύση πάντως για πολλούς είναι η διαμονή σε φίλους και συγγενείς. «Έχουμε σπίτι στα Κύθηρα, είναι η γιαγιά κάτω, τους περιμένει».
Για κάποιους το ταξίδι των διακοπών μοιάζει περισσότερο με μετακόμιση με τα πράγματα που παίρνουν μαζί τους. «Η πεθερά μου πάει Κρήτη, ξέρω γω τι κουβαλάει… μετακόμιση. Θα μείνει κανένα μήνα»

Διακοπές μόνο ένα Σαββατοκύριακο

Υπάρχουν όμως και αυτοί που φεύγουν μόνο για ένα Σαββατοκύριακο. «Πάμε Σίφνο για τριήμερο. Πάμε έτσι χωρίς μπάτζετ» είπε ταξιδιώτης.

Το αδιαχώρητο και στα ΚΤΕΛ. «Πάμε στο χωριό μας, Κυπαρισσία έχει πολύ ωραίες θάλασσες περνάμε όμορφα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top