Θάσος: Nεκρή τουρίστρια σε παραλία - Τι απαντά το ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση

Το ασθενοφόρο βρισκόταν σε απόσταση 35 χλμ. για άλλο περιστατικό

Το ρεπορρτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για το τραγικό περιστατικό στη Θάσο

Τη ζωή της έχασε μια 51χρονη τουρίστρια από την Τσεχία, σε παραλία της Θάσου, χθες το μεσημέρι.  Η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή Αστρίς. Αρχικά τής παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη γιατρό, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Χαλκιδική: «Έσβησε» τουρίστρια σε ταβέρνα - «Άργησε το ασθενοφόρο»

To μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει στο νησί βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, σε απόσταση 35 χλμ. από το σημείο όπου ανασύρθηκε η άτυχη τουρίστρια.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το ΕΚΑΒ απαντά στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για 50λεπτη καθυστέρηση του ασθενοφόρου. 

Νέα Μάκρη: Νεκρή 19χρονη έγκυος – Περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο

«Βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, στις 27 Ιουνίου 2023 στις 11:45 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχής της παραλίας Αστρίδας Θάσου, σχετικά με περιστατικό πνιγμού γυναίκας με αναφερομένη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων.

Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, του οποίου το πλήρωμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρέδιδε επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρo Υγείας Πρίνου. Εντός λίγων λεπτών το ασθενοφόρο αναχώρησε από το Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στη παραλία Αστρίδας (επαρχιακό οδικό δίκτυο απόστασης 35 χλμ) σε 32 λεπτά.

Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν και ιδιώτης ιατρός, ο οποίος αφού παρείχε ιατρικές πρώτες βοήθειες αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) διαπίστωσε τον θάνατο της άτυχης τουρίστριας.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου αποτελεί έναν εκ των Τομέων του ΕΚΑΒ στη χώρα, που όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τη Κυβέρνηση, θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top