Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Jean - Τι αποκαλύπτει το ημερολόγιό της

Η 53χρονη είχε βρεθεί νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου πριν 14 χρόνια

Κρήτη: Νέα Στοιχεία Για Δολοφονία Βρετανίδας Το 2009

Στο προσκήνιο επανέρχεται ο θάνατος μιας Βρετανίδας στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2009. Σήμερα, η οικογένειά της πιστεύει ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση του δολοφόνου της άτυχης γυναίκας, βάσει στοιχείων που ανακάλυψαν στο ημερολόγιό της.

Η Jean Hanlon είχε βρεθεί νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη το 2009, αλλά το πώς πέθανε παραμένει μυστήριο, περίπου 14 χρόνια μετά. Αξιωματούχοι που ερευνούν την υπόθεση για τρίτη φορά επιβεβαίωσαν ότι ο θάνατος της 53χρονης ήταν δολοφονία, αλλά ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να ασκηθεί δίωξη, όπως αναφέρει η Daily Record.

Το ημερολόγιο της Jean μπορεί να οδηγήσει στον δολοφόνο της; 

Οι φίλοι της 54χρονης τότε μητέρας επιβεβαίωσαν ότι η Jean είχε συναντήσει έναν άνδρα τη νύχτα που πέθανε. Ο εν λόγω άνδρας, που είναι και ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της, δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Η ελλιπής αναφορά στο ημερολόγιό της σχετικά με το ποιον γνώρισε είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει την οικογένειά της να πιστεύει ότι ο άντρας ήταν κάποιο γνώριμο πρόσωπο.

Όπως αναφέρει στο ημερολόγιο, το οποίο ανακαλύφθηκε από τους γιους της μετά τον θάνατό της, η Jean σκόπευε να πάει στο σπίτι της φίλης της Πατ για να φροντίσει την ανάπηρη κόρη της, όμως δολοφονήθηκε το βράδυ πριν την προγραμματισμένη επίσκεψή της.

«Η μαμά πέθανε το βράδυ της 9ης Μαρτίου 2009 και η τελευταία καταγραφή ήταν το πρωί της ημέρας που πέθανε. Ανακαλύψαμε το ημερολόγιο στο διαμέρισμά της μετά από χρόνια. Ήταν ένα συναισθηματικό εύρημα, καθώς μας έδινε μια εικόνα της ζωής της», ανέφερε ο μικρότερος γιος της. Πρόσθεσε ότι δεν ήθελαν να το διαβάσουν για να μην παραβιάσουν την ιδιωτικότητά της, όμως έπρεπε να το διαβάσουν, προκειμένου να βρουν απαντήσεις.

Δολοφονία Βρετανίδας στην Κρήτη

Το ημερολόγιο της Jean Hanlon φέρνει νέα στοιχεία στο φως για το βράδυ που δολοφονήθηκε

«Η μαμά ήταν πολύ αξιόπιστη. Ήξερε ότι επρόκειτο να πάει στο σπίτι της Πατ την επόμενη μέρα, καθώς είχε συμφωνήσει να φροντίσει την κόρη της και προετοιμαζόταν μέρες γι΄αυτό. Το γεγονός ότι ήξερε πως είχε αυτή την πολύ σημαντική δέσμευση με κάνει να νιώθω ότι το βράδυ που βγήκε ήταν κάτι που αποφάσισε την τελευταία στιγμή», επεσήμανε.

Σύμφωνα με το ημερολόγιό της, δεν ήταν μια προκαθορισμένη συνάντηση. Η μαμά έγραψε τα πάντα στο ημερολόγιό της.

Όπως τονίζει ο γιος της, η Jean κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις της στο ημερολόγιό της: πού πήγαινε, με ποιον και τι ώρες. 

«Η τελευταία καταγραφή της ήταν πολύ απλή για την κανονική της καθημερινότητα. Δε γίνεται λόγος για ραντεβού μέσω Διαδικτύου, για τον εάν γνώρισε κάποιον ή εάν σχεδίαζε να συναντήσει κάποιον. Επομένως, αυτό με κάνει να πιστεύω ότι η έξοδος εκείνο το βράδυ ήταν μια απόφαση της στιγμής ή ότι έπεσε σε κάποιον που γνώριζε», υπογράμμισε.

Τόνισε, ακόμα ότι η απόσταση που διένυσε η μητέρα του είναι ένα ακόμα στοιχείο που συνηγορεί στο ότι ο άντρας που συνάντησε δεν ήταν ξένος. «Ταξίδεψε μέχρι το Ηράκλειο, μια διαδρομή 23 λεπτών με ταξί ή αυτοκίνητο. Η μητέρα μου δεν οδήγησε και ήταν χειμώνας, οπότε τα λεωφορεία δεν ήταν συχνά», πρόσθεσε.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε μετακομίσει από το Dumfries στην Κρήτη το 2005 για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. 

Αρχικά η αστυνομία απέδωσε τον θάνατό της σε τυχαίο πνιγμό. Ωστόσο, μετά από πιέσεις που άσκησε η οικογένειά της, πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη νεκροψία που αποκάλυψε ότι είχε σπασμένο λαιμό, σπασμένα πλευρά, τρυπημένο πνεύμονα και τραύματα στο πρόσωπο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top