Φρεαττύδα: Αλλοδαποί προσπάθησαν να βιάσουν 17χρονη- Την έσωσε 22χρονος

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα 17 και 18 ετών - H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Άγρια επίθεση δέχτηκαν μία 17χρονη κι ένας 15χρονος στην παραλία Φρεαττύδα του Πειραιά από τέσσερις αλλοδαπούς, αιγυπτιακής καταγωγής. Ένας από αυτούς προσπάθησε να βιάσει την κοπέλα και όλοι να αποσπάσουν τα κινητά των θυμάτων. 

Σωτήρας της 17χρονης και του 15χρονου ήταν ένα 22χρονο παλικάρι, εργαζόμενος σε beach bar και αθλητής πολεμικών τεχνών.

Ο 22χρονος Μάνουελ Καφετζιάδης, εργαζομενος σε beach bar, έτρεξε να βοηθήσει τους ανήλικους που ζητούσαν βοήθεια

Ο 22χρονος Μάνουελ Καφετζιάδης, εργαζομενος σε beach bar, έτρεξε να βοηθήσει τους ανήλικους που ζητούσαν βοήθεια

«Είδα έναν πιτσιρικά να έρχεται τρέχοντας και να ζητά βοήθεια. Ήταν μες τα αίματα γιατί τον είχαν σπρώξει στα βράχια. Μου είπε τρομαγμένος το σημείο που βρισκόταν η κοπέλα του κι ότι υπήρχαν κάποια άτομα ακόμα εκεί που ήθελαν να την πειράξουν. Έφυγα τρέχοντας από την παραλία και πήγα προς τα βράχια». Αυτά είναι τα λόγια του Μάνουελ Καφετζιάδη, του 22χρονου που έσωσε τους δύο ανήλικους όταν άκουσε κραυγές βοήθειας την ώρα που εργαζόταν.

Ο Μανουέλ μόλις είδε τον νεαρό καταματωμένο, στη συνέχεια ανέβηκε πάνω στα βράχια, σκαρφάλωσε προκειμένου να βρει την κοπέλα και να τη βοηθήσει.

O σωτήρας της 17χρονης και του 15χρονου, που είναι αθλητής πολεμικών τεχνών σκαρφάλωσε στα βράχια για να σώσει τη 17χρονη που απειλούταν από τους τέσσερις αλλοδαπο

O σωτήρας της 17χρονης και του 15χρονου, που είναι αθλητής πολεμικών τεχνών σκαρφάλωσε στα βράχια για να σώσει τη 17χρονη που απειλούταν από τους τέσσερις αλλοδαπούς

«Ήταν τρομαγμένη η κοπελίτσα. Εκείνη τη στιγμή ζητούσε το κινητό της και βοήθεια… ότι την πειράξανε» είπε ο 22χρονος. Οι δράστες οι οποίοι ήταν στο σημείο, μόλις κατέβηκε, άρχισαν να τον απειλούν. «Τον έβλεπα ότι ετοίμαζε ένα κονσερβοκούτι, το ετοίμαζε για να με κόψει» περιέγραψε ο Μανουέλ στον Βαγγέλη Γκούμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κρατώντας μια απόσταση από τους δράστες πήρε τη 17χρονη, που έτρεμε από τον φόβο της, και κατευθύνθηκε προς το beach bar. Μια ναυαγοσώστρια ειδοποίησε  την αστυνομία. Η αστυνομία όταν συνέλαβε και τους τέσσερις δράστες σε μικρή απόσταση από το συμβάν, διαπίστωσαν ότι οι τρεις από αυτούς έμεναν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο τέταρτος έμενε σε σπίτι στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 6-6-2023 στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 17 και 18 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρας προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, απόπειρας ληστείας, απόπειρας κλοπής, παράνομης κατακράτησης, απειλής, σωματικής βλάβη και παράνομης κατακράτησης.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι χθες το μεσημέρι προσέγγισαν 17χρονη και 15χρονο (ημεδαπούς), που βρίσκονταν στην παραλία Φρεαττύδας στον Πειραιά, και προέβησαν στις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι δρώντας ανά δύο, ακινητοποίησαν την 17χρονη και ο ένας εξ αυτών αποπειράθηκε να προβεί σε προσβλητικά αγγίγματα σε βάρος της, ενώ με χρήση βίας προσπάθησε να αφαιρέσει κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια στράφηκαν κατά του 15χρονου με σκοπό να τον τραυματίσουν.

22χρονος ημεδαπός, που αντιλήφθηκε το περιστατικό, προσέτρεξε να βοηθήσει τα θύματα και οι τρείς εκ των κατηγορουμένων του επιτέθηκαν με πέτρες και σπασμένο γυάλινο μπουκάλι, χωρίς να τον τραυματίσουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top