Βροχές και σήμερα – Τι κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ο Μάιος φεύγει με συννεφιές και μπόρες

Συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, η αστάθεια του καιρού, με μπόρες και καταιγίδες που αναμένεται να σημειωθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα θαλάσσια - παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους το μεσημέρι - απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 27°C και στο Αιγαίο τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η αστάθεια επιμένει, καθώς ένας αντικυκλώνας σαρώνει τη Βόρεια Ευρώπη. Ωστόσο από τις βραδινές ώρες το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, την Πέμπτη 1 Ιουνίου στα δυτικά και στην Πελοπόννησο θα έχουμε κάποια περάσματα από τοπικές μπόρες, ωστόσο ο καιρός θα είναι φανερά βελτιωμένος.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου μπόρες, βροχές και καταιγίδες -τοπικά ισχυρές- αναμένονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, ίσως και στην Κρήτη, θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα πιο ορεινά-ημιορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά και είναι μικρή η πιθανότητα για κάποια φαινόμενα σε πολύ ορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά.

Πολύ καλός και ζεστός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με πολύ πιο τοπικά και ασθενούς έντασης φαινόμενα, τα οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές.

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση από το βράδυ. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά στην κεντρική Μακεδονία κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ανατολικοί έως 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 στα νότια έως 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ, στα νότια 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ, στην Κρήτη 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 και στην νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top