«165 εκατ. χτυπήματα από 114 χώρες στην Τράπεζα Θεμάτων»

«Ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στη χώρα»

Πώς χτυπήθηκε το σύστημα των ενδοσχολικών εξετάσεων- Η εκπρόσωπος τύπου Επικοινωνίας της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Στέλλα Τσίτσουλα εξηγεί στην ΕΡΤ

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων που προκάλεσε προβλήματα και καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων στα Λύκεια, ενώ για το ζήτημα μίλησαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος. 

Τράπεζα Θεμάτων: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις επιθέσεις στην πλατφόρμα

«Ουσιαστικά ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου. Όπως είπε, το πρόβλημα αφορά στην ψηφιακή καρδιά του κράτους και «αντιμετωπίζεται με επιτυχία από τις 6 το πρωί».

Νέα επίθεση χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων - Προβλήματα στα σχολεία

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι χθες το βράδυ ελήφθησαν επιπλέον μέτρα προστασίας του συστήματος, παρ' όλα αυτά «βρέθηκε τρόπος να τα παραβιάσουν, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί ακόμη και χθες».

Επίθεση χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων - Τι θα γίνει με όσους δεν εξετάστηκαν

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών και διαβεβαίωσε ότι θα τελειώσουν όλα τα σχολεία σήμερα.

Πώς χτυπήθηκε το σύστημα των ενδοσχολικών εξετάσεων- Η εκπρόσωπος τύπου Επικοινωνίας της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Στέλλα Τσίτσουλα εξηγεί στην ΕΡΤ

Σκέρτσος: «Η πιο σημαντική ιστορικά επίθεση σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό»

Ανακοινώσεις για το πρόβλημα που προέκυψε με την Τράπεζα Θεμάτων θα γίνουν σήμερα από τον υπουργό Παιδείας Χρήστο Κίττα, όπως έκανε γνωστό σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος. 

Μίλησε για την πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό, η οποία προφανώς σχετίζεται και με την κατάσταση της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή ενόψει τον εκλογών, επισημαίνοντας ότι σε αυτό, πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να σταθεί απέναντι.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι υπάρχουν 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες με στόχο την τράπεζα θεμάτων, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας.

Δήλωσε έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα από τις 8 το πρωί, υπάρχει πλέον κανονική ροή θεμάτων προς όλα τα σχολεία και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα.

Τόσο ο κ.Αντωνίου, όσο και ο κ.Σκέρτσος επισήμαναν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στη μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών, καθώς πρόκειται για εντελώς άλλο σύστημα.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top