Ρόδος: «Τον έβλεπα μέσα στο νερό με γύρω – γύρω κεραυνούς»

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον 26χρονο τουρίστα να πεθαίνει

Μια τραγωδία σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, στη Ρόδο, όταν ένας 26χρονος Βρετανός τουρίστας χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που έκανε paddleboarding στην Αγία Αγάθη και πέθανε. 

Ο νεαρός, παρά τις εκκλήσεις των υπόλοιπων τουριστών να βγει από τη θάλασσα, καθώς εκείνη την ώρα έβρεχε, δεν τους άκουσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. 

Ρόδος: 26χρονος τουρίστας χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στη θάλασσα και πέθανε

«Περίπου 10 λεπτά που ήμουν στον μαγαζί, τον έβλεπα πάνω στη σανίδα μέσα στο νερό, με πολλή βροχή και κεραυνούς γύρω γύρω. Είπα σε ένα φίλο μήπως να του πούμε να βγει έξω από το νερό γιατί μπορεί να πέσει κεραυνός;», είπε αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, οι φόβοι του έγιναν πραγματικότητα κι ένας κεραυνός έπεσε στη θάλασσα πολύ κοντά στον 26χρονο τουρίστα. 

«Ξαφνικά ακούω την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια. Πήγα μέσα στο νερό, τον έβγαλα έξω, έκανα τις πρώτες βοήθειες. Σε μία φάση είδα να γίνεται μπλε πια το παιδί. Προσπαθούσε να πάρει αναπνοή, νόμιζα ότι θα συνέλθει. Η κοπέλα φώναζε το όνομά του, ξαφνικά τα μάτια του έκλεισαν», συνέχισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Καλαμάτα: Φωτιά σε σπίτι από κεραυνό - Δείτε εικόνες και βίντεο

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια άλλων λουόμενων ο 26χρονος μεταφέρθηκε στη στεριά.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισαν τη μάχη των διασωστών του ΕΚΑΒ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, αξιωματικοί του οποίου θα διενεργήσουν σχετική έρευνα για το τραγικό αυτό περιστατικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top