Ζάκυνθος: «Το αυτοκίνητο έκαιγε, το παιδί θα πάθαινε θερμοπληξία»

Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε το μωρό που άφησαν μέσα στο αυτοκίνητο

Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες το μεσημέρι στο Τσιλιβί της Ζακύνθου, όταν έλαβαν σήμα ότι ένα παιδάκι είναι κλειδωμένο μέσα σε αυτοκίνητο περιέγραψε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατάφερε να το απεγκλωβίσει. 

«Λάβαμε ένα σήμα για ένα μωρό σε ένα αυτοκίνητο μόνο του. Ήμασταν λίγο μακριά αλλά μεταβήκαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν. Οι γονείς ήταν στα 200 με 300 μέτρα», είπε ο αστυνομικός στην εκπομπή «Πρωινό Μας» του ΣΚΑΪ.

Ζάκυνθος: Τα πρώτα λόγια των Δανών που κλείδωσαν το παιδί στο αυτοκίνητο

Όπως τόνισε οι γονείς δεν είχαν οπτική επαφή με το αυτοκίνητο, αλλά όταν είδαν τα περιπολικά και τις μηχανές με φάρους και σειρήνες κινητοποιήθηκαν. 

«Κάναμε 7' μετά την κλήση, ήμασταν 15χλμ. μακριά. Οι περίοικοι εκεί μας είπαν ότι το παιδί ήταν μισή ώρα μέσα, σας το λέω και ανατριχιάζω. Έχω ζήσει πολλά περιστατικά στην Αθήνα, θυμόμουν και το περιστατικό με την Άρτα και έλεγα δε θα συμβεί, γιατί έχω κι εγώ ένα παιδάκι», εξομολογήθηκε ο αστυνομικός.

Μάλιστα όπως τόνισε, αν είχαν καθυστερήσει κι άλλο, τότε τα πράγματα μπορεί να ήταν πολύ άσχημα για το παιδί. 

Ζάκυνθος: Τουρίστες κλείδωσαν το ενός έτους παιδί τους στο αυτοκίνητο

«Ήταν σαν χαμένο, ήταν έτοιμο να πάθει θερμοπληξία γιατί έκαιγε, έβραζε. Φανταστείτε ότι είχαν αφήσει ένα ταμπλετ που το μετακίνησα με τα ακροδάχτυλα γιατί είχε πυρώσει. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε 50 βαθμούς», αποκάλυψε.

Ζάκυνθος: «Εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», είπαν οι Δανοί τουρίστες

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα φέρονται να υποστήριξε η μητέρα του παιδιού, Δανή τουρίστρια, οι οποία μαζί με τον σύντροφό της το κλείδωσαν μέσα στο αυτοκίνητο και πήγαν για ψώνια.

Σύμφωνα με το tempo24.news μετά τη σύλληψή τους φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας».

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος σύντροφός της, αφού συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top